Antena 3 CNN Actualitate Vezi aici cu cât cresc amenzile după Revelion

Vezi aici cu cât cresc amenzile după Revelion

Vezi aici cu cât cresc amenzile după Revelion
de S.T.    |    29 Dec 2014   •   09:01

Şoferii care încalcă regulile de circulaţie vor plăti amenzi mai mari de joi. Odată cu majorarea salariului minim brut pe economie la 975 de lei, vor creşte şi amenzile rutiere. Astfel, de la anul, punctul de amendă creşte de la 90 de lei, la 97,5 de lei, valoarea acestuia însemnând 10 la sută din cuantumul salariului brut.

Aceste măsuri se vor resimţi în buzunarele şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. Aceştia vor plăti între 195 de lei şi 300 de lei dacă vorbesc la telefon fără sistem handsfree, nu poartă centura de siguranţă şi opresc neregulamentar. Tot atât vor avea de achitat dacă schimbă direcţia fară să semnalizeze sau lasă liber volanul în timpul deplasării.

Şoferii vor fi amendaţi cu 390 până la 487,5 lei, dacă staţionează în locuri nepermise, depăşesc limita de viteză cu 30 de km/h sau îşi echipează maşinile cu anvelope de alte dimensiuni decât cele trecute în talon.

În plus, şoferii vor scoate din buzunar până la 780 de lei dacă se urcă la volan cu permisul expirat şi îşi pot pierde şi carnetul pentru 60 de zile dacă nu respectă culoarea semaforului şi produc un accident, sau dacă circulă pe contrasens.

Portofelul acestora se va subţia cu până la 1950 de lei dacă circulă pe timp de iarnă fără anvelope corespunzătoare. Totodată aceştia pot rămâne fără permis timp de 90 de zile dacă depăşesc viteza maximă cu mai mult de 50 de kilometri pe oră.

×
Subiecte în articol: şoferi amenzi salariul minim pe economie
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close