Antena 3 CNN Economic Banii pe care un român poate să-i scoată de pe card într-o zi. Nu contează suma din cont, limita e pusă de bancă

Banii pe care un român poate să-i scoată de pe card într-o zi. Nu contează suma din cont, limita e pusă de bancă

Suma de bani pe care românii o pot scoate de pe card variază de la o bancă la alta, însă este una limitată.

Banii pe care un român poate să-i scoată de pe card într-o zi. Nu contează suma din cont, limita e pusă de bancă
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    06 Iun 2023   •   04:00

Pe parcursul unei zile, această limită de bani pe care vrei să o ridici nu poate fi depășită, iar dacă un client al băncii necesită o sumă care depășește acest plafon, el nu poate retrage alți bani, până a doua zi. 

De aceea, e bine să ştii cu câteva zile înainte de câţi bani ai nevoie, dacă este vorba de o sumă ceva mai mare, pentru a putea să începi să scoţi sumele în avans.

Când vine vorba de scos bani de pe card, trebuie să știm că fiecare bancă are o limită de retragere, iar aceasta variază între 3.000 de lei și 5.000 de lei. 

Totodată, este foarte important să știi că această limită variază în funcție de politica fiecărei bănci și nu este un prag fix.

Citeşte şiBanii pe care orice român ar trebui să îi aibă în casă, în caz de urgenţă 

În cazul tuturor băncilor din România, dar și în cazul celor din afara țării această limită poate fi extinsă de către posesorul cardului. 

De exemplu, în cazul Băncii Transilvania (BT), clientul poate retrage maximum 5.000 de lei, conform contractului inițial. Totuși, acesta poate să depună o cerere de extindere, iar conform acesteia clientul poate retrage 9.000 de lei. 

În cazul băncilor BCR și BRD, suma limită de retragere variază între 2.000 și 10.000 de lei.

Raiffeisen Bank este banca cu cea mai mică sumă pe zi, comparativ cu restul băncilor din România. Acolo limita maximă este de 3.000 de lei pe zi, indiferent de ce tip de card vorbim. Totuși, pentru cardurile de tip Gold sau World Mastercard, limitele de retragere sunt mai mari. 

Pentru cardurile Raiffeisen Bank Gold limita de extragere este de 5.000 de lei, iar pentru Raiffeisen Bank World Mastercard, utilizatorii pot retrage numerar de la ATM o sumă de maximum 10.000 de lei pe zi.

Utilizatorii ING au posibilitatea de a retrage de pe card în fiecare zi o sumă de până la 15.000 de lei. Aceasta este la nivelul României, cea de-a patra bancă ca mărime din lume, care deține recordul pentru cea mai mare limită de extragere, potrivit dailybussines.ro.

Aceste limitări au ca scop siguranța tranzacțiilor cu cardul, conform declarațiilor oferite de directorii de bănci. Cantitățile pot fi modificate în fiecare zi, dacă sunteți clientul oricărei bănci și dispuneți de sumele necesare. Acest lucru se poate face în conformitate cu politicile băncii.

×
Subiecte în articol: bani banca bancomate retragere bani
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close