Antena 3 CNN Be EU Be EU: Birocrația împovărează România

Be EU: Birocrația împovărează România

Be EU: Birocrația împovărează România
05 Mar 2016   •   10:20

Europarlamentarul maltez Marlene Mizzi și avocatul Florin Mihuț au fost, sâmbătă, invitații Sabinei Iosub, în cadrul emisiunii Be EU. Principala temă a discuției a fost cadrul legal al IMM-urilor și cum pot fi ajutate acestea, precum și provocările la care trebuie să facă față un antreprenor de succes.

”IMM-urile nu trebuie să aștepte ajutor, trebuie să caute oportunități. Statele europene trebuie să se asigure că există cadrul în acest sens. Competiția este dură. Antreprenorul trebuie să se asigure că domeniul ales este cel potrivit pentru ce vrea să ofere. Antreprenorul are obligația bunei planificări. Are mulți concurenți, nu este ușor, dar antreprenoriatul este ceva ce poate fi distractiv” crede Marlene Mizzi.

Florin Mihuț este de părere că în momentul de față este o nevoie clară a unor modificări ale cadrului legal.

”Cea mai mare problemă este armonizarea legislației în statele membre...Multe IMM-uri au avut de-a face cu criza, au intrat în faliment. Nu au existat măsuri care să prevină situația aceasta. Măsurile de acum, multe nu sunt viabile. Măsurile anunțate de Comisie în 2008 nu sunt sunt puse în practică nici astăzi” a spus Florin Mihuț.

×
Subiecte în articol: be EU Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close