Antena 3 CNN Be EU be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii

be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii

be EU: Bruxelles-ul, soluții de ultimă oră pentru combaterea evaziunii
12 Mar 2016   •   10:58

Sabina Iosub a discutat, sâmbătă, în cadrul emisiunii ”Be EU”, realizată la Bruxelles, despre planul de acţiune pe care îl au autoritățile europene pentru o taxarea mai transparentă a corporațiilor. 

Invitații dezbaterii au fost europarlamntarul portughez Marisa Matias și europarlamentarul britanic Gil Neena.  

"Când vorbim despre noi scheme pentru a încerca să luptăm împotriva evaziunilor fiscale, este un lucru important, dar trăim într-o situație în care nu mai există competiție între multinaționale sau întreprinderi. Este mai mult o competiție între statele membre, între țări. Și cred că este ceva ce pune la îndoială așa numitele valori europene, pentru că este o presiune uriașă, de exemplu, pentru plătitorii de taxe, când e vorba de întreprinderi mici șio mijlocii, în timp ce marile coroprații au parte de toată libertatea", a spus Marisa Matias.  

"Plătitorul european de taxe a pierdut undeva în jur de 1000 de miiarde în venituri fiscale. Așa că oamenii sunt supărați și vor să se facă ceva. Mulțumită presiunii făcute de Parlamentul European am înființat o comisie a taxelor pentru a ne ocupa de asta, să vedem cum putem avea un sistem mai corect. (...) Ar trebui să avem rapoarte din fiecare țară", a spus, la rândul său, europarlamentarul britanic Gil Neena.

 

×
Subiecte în articol: be EU Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close