Antena 3 CNN Economic Be EU. Cum utilizăm banii UE pentru relansarea economiei

Be EU. Cum utilizăm banii UE pentru relansarea economiei

Uniunea Europeană alocă fonduri generoase pentru relansarea cât mai grabnică a economiilor naţionale. 

Be EU. Cum utilizăm banii UE pentru relansarea economiei
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    08 Aug 2020   •   10:30

În plus, Uniunea Europeană permite folosirea flexibilă a acestor bani, în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui stat membru. 

Europarlamentarii români atrag, însă, atenţia că aceste fonduri trebuie să susţină în primul rând investiţiile, nu cheltuielile naţionale. 

"Avem mai întâi pachetele care ţin de reacţia post-criză imediat, relansarea imediată a economiei. Colegul meu, Eugen Tomac, a vorbit despre flexibilizarea regulilor de folosire a fondurilor europene, vedem că România a realocat bani care nu fuseseră alocaţi sau cheltuiţi şi avem primele pachete pe care şi guvernul le anunţase.

Care sunt modalităţile eficiente de a utiliza banii primiţi de la UE

Avem pachetul REACT care reprezintă o sumă suplimentară, peste banii pe care îi aveam alocaţi în perspectiva financiară trecută şi, care, tot aşa sunt meniţi să dea un stimul imediat încă din acest an. Şi aici discutăm de circa două miliarde de euro, unul realocat, unul nou prin REACT care vor merge către sectorul economic", a spus europarlamentarul Dragoş Pîslaru, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Cum utilizăm banii UE pentru relansarea economiei

"Este un moment în care trebuie să punem mai mult accet pe digitalizare, pe oportunităţile pe care ni le oferă instrumentele europene, şi România are de recuperat foarte multe decalaje din acest punct de vedere", a adăugat europarlamentarul Eugen Tomac.
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close