Antena 3 CNN Economic Auto Benzina, o scumpă! Românii au ajuns să facă doar trei plinuri cu salariul minim pe economie

Benzina, o scumpă! Românii au ajuns să facă doar trei plinuri cu salariul minim pe economie

Benzina, o scumpă! Românii au ajuns să facă doar trei plinuri cu salariul minim pe economie
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    02 Mar 2012   •   18:50

Chiar dacă în România, benzina la pompă are cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, dintr-un salariu minim un român poate să alimenteze maşina cu doar trei plinuri. Nici nu-i de mirare că ţara noastră a ajuns pe ultimele locuri un Uniunea Europeană, la capitolul nivel de trai.

România se clasează pe penultimul loc al topului, depăşind doar Bulgaria. La polul opus, cei care locuiesc în Luxemburg pot alimenta lunar o maşină de 33 de ori.

Preţul mediu al benzinei în România este  1,25 euro pe litru, conform celor mai recente date făcute publice de către Comisia Europeană.

Din 2009 şi până în prezent preţul benzinei s-a dublat, iar cel al motorinei a crescut cu 60%. Cel mai ridicat preţ al benzinei se înregistrează în Italia, unde un litru costă, în medie, 1,75 de euro.

Consiliul Concurenţei a amendat în luna ianuarie o companie petrolieră pentru că s-a înţeles cu alte companii pentru a scoate de pe piaţă un sortimentul de bezină Eco Premium. Amenda a fost acordată după şapte ani de investigaţii.




×
Subiecte în articol: benzina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close