x close

Bugetul Ministerului de Afaceri Europene, aprobat de comisiile de buget-finanţe. Orban, mulţumit de sumă

de M.Z.    |    07 Dec 2011   •   21:05
Bugetul Ministerului de Afaceri Europene, aprobat de comisiile de buget-finanţe. Orban, mulţumit de sumă Foto: Intact Images

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au aprobat, miercuri, fără amendamente, bugetul Ministerului Afacerilor Europene (MAEur) pentru anul 2012, în sumă 86.700.000 de lei, informează Agerpres.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat în timpul dezbaterilor că acest buget este suficient pentru ca instituţia pe care o conduce să-şi îndeplinească obiectivele anul viitor.

"Principala misiune a ministerului o reprezintă creşterea gradului de absorbţie a fondurilor comunitare nerambursabile. Din acest punct de vedere, bugetul ministerului înregistrează o creştere a sumelor alocate proiectelor finanţate din fondurile externe nerambursabile de la 43,74 milioane de lei la 60,99 milioane de lei", a subliniat Orban.

Ministrul a mai arătat că, anul viitor, MAEur va îndeplini, ca urmare a unei hotărâri recent adoptate de Guvern, şi atribuţiile aferente punctului naţional de contact pentru mecanismul financiar 2009-2014. În acest context, Orban a precizat că la minister se va organiza Direcţia de asistenţă a spaţiului economic european, cu 15 posturi care se vor finanţa suplimentar în anul 2012.

Citeşte mai multe despre:

buget aprobare leonard orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati