Antena 3 CNN Externe Drame zilnice în Spania: 200 de familii îşi pierd casele, zilnic, pentru că nu-şi mai pot plăti ratele

Drame zilnice în Spania: 200 de familii îşi pierd casele, zilnic, pentru că nu-şi mai pot plăti ratele

Drame zilnice în Spania: 200 de familii îşi pierd casele, zilnic, pentru că nu-şi mai pot plăti ratele
Sursa foto: Foto: demotix.com
11 Oct 2011   •   22:06

Spania a devenit ţara europeană a dramelor zilnice. 200 de familii din peninsulă îşi pierd, în fiecare zi, casele luate pe credit pentru că nu mai pot plăti ratele. Executorii nu stau la discuţii şi aruncă în stradă inclusiv femei şi copii.

În fiecare oraş din Spania este aceeaşi imagine. Şi e aceeaşi luptă împotriva executărilor silite.

Până la urmă, spaniolii debitori tot ajung să îşi părăsească locuinţele. Aşa s-a întâmplat şi în cazul familiei Lozano. Consuelo are trei copii. Soţul e muncitor iar ea, femeie de serviciu. Acum câţiva ani au luat credit pentru casă.

Familia Lozano are rate de 1.200 de euro, iar bani, mai deloc. Dar vina o dau pe bancă.

"Situaţia e chiar dramatică. Nu numai pentru faptul că în ultimele trei luni, 16.000 de familii au fost evacuate din locuinţe, dar pentru că fiecare familie a rămas cu o datorie pe viaţă. Li se vor opri bani din salariu, e precum o sentinţă pe viaţă", a declarat Antonio Pulido, reprezentant al Asociaţiei pentru ajutorarea clienţilor băncilor.

Iar viitorul nu sună deloc bine. Agenţia Fitch a scăzut ratingul Spaniei, cu perspectivă negativă. Ibericii au mari probleme economice şi nu reuşesc să-şi reducă deficitele. Pesimişti, unii analişti consideră că Spania ar putea intra în incapacitate de plată.

 


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close