Antena 3 CNN Externe Grecia trebuie să reducă cheltuielile cu 3,2 miliarde euro în 2012

Grecia trebuie să reducă cheltuielile cu 3,2 miliarde euro în 2012

Grecia trebuie să reducă cheltuielile cu 3,2 miliarde euro în 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    07 Feb 2012   •   23:12

Grecia trebuie să reducă cheltuielile bugetare cu 3,2 miliarde de euro, în acest an, pentru ca UE, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI să aprobe al doilea program de salvare financiară, informează Mediafax.

Troica internaţională şi guvernul elen au convenit, până în prezent, reducerea cheltuielilor cu circa 2,5 miliarde de euro şi trebuie găsite soluţii pentru economisirea altor 700 de milioane de euro.

Guvernul a convenit restrângerea cheltuielilor în domeniul sănătăţii şi al farmaciilor cu 1,1 miliarde de euro, în cel al apărării cu 300 milioane euro, în timp ce investiţiile de stat vor fi tăiate cu 400 de milioane de euro. Alte 650 de milioane de euro vor fi economisite prin reducerea subvenţiilor şi a altor costuri.

Ministerul pentru Reformă în Administraţie a anunţat luni că guvernul intenţionează să concedieze 15.000 de angajaţi din sectorul public şi să desfiinţeze sau să reducă numărul agenţiilor din sectorul public, până la sfârşitul acestui an.

În plus, Guvernul are ca obiectiv ca numărul angajaţilor din sectorul public să fie redus cu 150.000, până la sfârşitul anului 2015.

Săptămâna trecută, delegaţia formată din reprezentanţi ai FMI, UE şi Băncii Centrale Europene aflată la Atena a cerut autorităţilor elene schimbări radicale în ceea ce priveşte legislaţia, care ar conduce la scăderea pensiilor şi salariilor cu 25%.



×
Subiecte în articol: Grecia cheltuieli FMI bce UE concedieri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close