Antena 3 CNN Politică Ioan Niculae, audiat la DNA în legătură cu finanţarea partidelor politice. Geoană nu este învinuit

Ioan Niculae, audiat la DNA în legătură cu finanţarea partidelor politice. Geoană nu este învinuit

Ioan Niculae, audiat la DNA în legătură cu finanţarea partidelor politice. Geoană nu este învinuit
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Dec 2011   •   12:07

Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, s-a prezentat, marţi, la DNA pentru a fi audiat în legătură cu finanţarea partidelor politice, informează Mediafax. Niculae este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Omul de afaceri s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie cu avocatul său.

Potrivit DNA, liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la Interagro , precum şi Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, sunt acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice

În cursul lunii noiembrie 2009, învinuitul Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei de preşedinte la Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor privind finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la învinuitul Niculae Ioan, acţionar principal al grupului Interagro SA, pentru a fi folosită în cadrul campaniei electorale de la sfârşitul anului 2009.

În schimbul banilor, Ioan Niculae urmărea influenţarea factorului decizional în vederea numirii unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei şi Comerţului şi la societăţile naţionale Transgaz şi Romgaz.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, din cei 1.000.000 euro, s-a plătit efectiv suma de 641.730 lei, aprox 150.000 euro, folosindu-se ca paravan un contract încheiat între Interagro SA (societate controlată de Ioan Niculae) şi SC Insomar SRL.

Acest contract a fost încheiat pentru servicii fictive, oferind o acoperire aparent legală, realei destinaţii a sumelor de bani. În această operaţiune fictivă au fost implicaţi şi învinuiţii Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel - informează DNA, într-un comunicat remis, vineri.
   
Potrivit DNA, Mircea Geoană (care a candidat în 2009 pentru funcţia de şef al statului) nu are calitate de învinuit în acest dosar.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close