x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Jobul din România plătit cu 2.000 de euro pe lună, pentru care nu se găsesc candidaţi

de M.Z.   •   06 Sep 2017   •   11:39
Jobul din România plătit cu 2.000 de euro pe lună, pentru care nu se găsesc candidaţi 418
Foto: freeimages.com

Lipsa şoferilor profesionişti de pe piaţa locală devine o problemă tot mai des întâlnită de companiile de transport din România, iar fără aceştia transportatorii nu pot extinde flota.

„La nivel intern, transportatorii se confruntă, în primul rând, cu o criză acută de şoferi calificaţi. Problema există, desigur, la nivel european, dar în România şi în mai toate ţările estice se resimte din ce în ce mai acut. Avem printre clienţii noştri exemple unde decizia de achiziţie de noi camioane este amânată nu din cauza puterii de cumpărare a companiei sau a lipsei de contracte de trans­port, ci a lipsei de şoferi“, explică Valeriu Zaharia, mana­ging director trucks&buses la Mercedes-Benz România, potrivit zf.ro.

Mai multe companii de transport şi-au înfiinţat propriile şcoli de şoferi pentru a atrage noi angajaţi. Spre exemplu, un şofer care trans­portă în afara ţării poate câştiga într-o lună şi peste 2.000 de euro, în condiţiile acesta primeşte pe lângă salariul minim o diurnă de 60 de euro pe zi.
 

sati