Antena 3 CNN Economic Biz News Nici nu s-au apucat să construiască, dar deja se gândesc la taxe. Cât vor plăti românii să treacă pe aici

Nici nu s-au apucat să construiască, dar deja se gândesc la taxe. Cât vor plăti românii să treacă pe aici

Nici nu s-au apucat să construiască, dar deja se gândesc la taxe. Cât vor plăti românii să treacă pe aici
de O.P.    |    22 Mai 2013   •   13:12

Romanii vor fi nevoiti sa plateasca o taxa medie de trecere de 3,25 de euro pentru a trece prin tunelul rutier de subtraversare a Muntilor Gutai, proiectul putand deschide o noua ruta comerciala între Romania si Ucraina.

Proiectul apartine Consiliului Judetean Maramures si apare pe lista celor patru proiecte de parteneriat public-privat (PPP) începute de autoritatile din Romania. In cazul in care autoritatile locale vor gasi o firma dispusa sa il construiasca, tunelul care va traversa Muntii Gutai va face parte din „Axa Nordului“, alaturi de drumul expres Mara – Sighetu Marmatiei si un pod peste raul Tisa.

Autoritatile considera ca tunelul pe sub Gutai ar putea oferi o dubla deschidere: una spre UE si alta spre Ucraina – Rusia. Luna trecuta reprezentantii CJ au propus proiectul unei delegatii chineze, formata din reprezentantii unei mari companii constructoare.

Mai multe despre acest proiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: taxe infrastructura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close