x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Un miliardar american face o profeție înspăimântătoare: Ne paște o criză economică globală

de M.Z.   •   03 Ian 2018   •   19:08
Un miliardar american face o profeție înspăimântătoare: Ne paște o criză economică globală 418
Foto: www.facebook.com/BlogJimRogers

Miliardarul american Jim Rogers, unul dintre cei mai prolifici investitori din lume, anunţă începutul unei noi crize economice globale, ”cea mai mare pe care o va prinde în timpul vieţii”.

Rogers susţine că viitoarea prăbuşire financiară ar urma să aibă loc la sfârşitul acestui an sau anul viitor, potrivit zf.ro.

”Este interesant, pentru că lucrurile pleacă de unde nu te uiţi. În 2007 Islanda a dat faliment. Şi oamenii au spus ”Islanda? Este asta o ţară? Are măcar o piaţă?” Apoi a dat faliment Irlanda. Apoi Bear Stearns şi Lehman Brothers. Şi lucrurile au spiralat. Mereu se întâmplă când nu te uiţi. Ar putea fi orice. Ar putea fi un fond de pensii din SUA care dă faliment. Ar putea fi o ţară pe care nu o urmărim. Ar putea fi răboi – deşi este foarte puţin probabil. Criza va fi cea mai mare pe care am prins-o vreodată”.

Miliardarul american susţine că au fost probleme în America la fiecare 4-7 ani de la începuturile Republicii, iar acum au trecut deja opt ani de la ultima criză.

Întrebat dacă poate cineva să salveze lumea de la această situaţie, Rogers a răspuns că se va încerca. ”Vor încerca să crească dobânzile. Apoi, când lucrurile vor fi cu adevărat rele, oamenii vor începe să sune şi vor spune: trebuie să mă salvezi”. 

Subiectul a fost dezbătut miercuri, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a făcut un apel la prudență, în cazul românilor.

”Ce se întâmplă în alte părți nu are cum să nu se reflecte și țara noastră. Îndemnul la prudență ar fi cel la care mă gândesc în primă instanță”, a spus Ecaterina Andronescu.

sati