Antena 3 CNN Economic Când intră banii pe cardurile sociale. Marcel Boloș: ”O nouă tranșă pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari!”

Când intră banii pe cardurile sociale. Marcel Boloș: ”O nouă tranșă pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari!”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat când vor fi alimentate cardurile sociale pentru alimente și mese calde.

Când intră banii pe cardurile sociale. Marcel Boloș: ”O nouă tranșă pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari!”
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Laura Dinu    |    24 Mar 2023   •   14:00

O nouă tranșă a ajutorului de 250 de lei acordat prin programul ”Sprijin pentru România” va fi încărcată pe cardurile celor 2,4 milioane de beneficiari în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale.  Aceasta va fi cea de-a doua tranșă acordată pentru acest an, din cele șase prevăzute prin Programul ”Sprijin pentru România”, anunță MIPE.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște.

Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus.

Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp.

Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari.

Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde aproximativ 2,4 milioane de români, din următoarele categorii: 

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Sprijin și în următorii ani

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene promite că românii vor fi sprijiniți și anii următori.

Prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027 este alocat un buget de peste 980 milioane de euro pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile, pentru măsuri precum:

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate în vederea asigurării alimentelor de baza/mese calde;

  • Sprijin pentru preșcolarii și elevii din învățământul de stat;

  • Sprijin pentru cuplurile mamă – nou-născut, din grupurile defavorizate.

×
Subiecte în articol: marcel bolos vouchere carduri alimente
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close