Antena 3 CNN Economic Cât ajunge să coste o placă de PAL din lemn românesc vândută de austrieci

Cât ajunge să coste o placă de PAL din lemn românesc vândută de austrieci

Mai multe firme austriece au fabrici de prelucrare a lemnului românesc, la noi în țară. Uneori aceste produse ajung să coste și dublu față de prețul mediu de pe piață.

Cât ajunge să coste o placă de PAL din lemn românesc vândută de austrieci
Sursa foto: Gettyimages | Lemon_tm
de Ioana Mircea    |    09 Dec 2022   •   14:00

Austria s-a opus vehement aderării României la spațiul Schengen. Motivele invocate au numărul mare de migranţi care ajung în Austria din România și faptul că statul român pune presiuni pe firmele austriece din România.

Liderii politici români au contrazis aceste două motive afirmând că statul român a susținut mereu firmele austriece din România și investitorii străini.

Una peste alta, în România se află sucursale ale unor bănci austriece, benzinării austriece, dar și fabrici de prelucrare a lemnului românesc.

Holzindustrie Schweighofer și Kronospan sunt două firme austriece care au ca obiect de activitate prelucrarea lemnului. Fabricile din România ale celor două branduri prelucrează lemn românesc și ajung să îl vândă mai scump decât prețul mediu pe piață.

De exemplu o bucată de pal din lemn românesc de la Kronospan ajunge să coste peste 300 de lei, în timp ce pe piață același produs poate fi găsit la jumătate de preț.

×
Subiecte în articol: lemn Aderarea României la Schengen
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close