Antena 3 CNN Actualitate Angajamentul Guvernului în faţa FMI: Oltchim intră în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează

Angajamentul Guvernului în faţa FMI: Oltchim intră în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează

Angajamentul Guvernului în faţa FMI: Oltchim intră în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează
Sursa foto: Foto: economicoutlier.wordpress.com
01 Oct 2012   •   17:25

În memorandumul anexat ultimei scrisori de intenţie către FMI, guvernul român s-a angajat că Oltchim va fi trecută în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează, premierul Victor Ponta susţinând ulterior că societatea va intra în acest caz în administrare specială, informează Mediafax.

"Dacă privatizarea eşuează, compania va fi trecută în lichidare voluntară", este angajamentul asumat suplimentar de Guvern.

Intrarea combinatului Oltchim în procedură de licihidare voluntară a fost prevăzută distinct în memorandumul transmis către FMI la finalul misiunii de evaluare din luna august, fiind pentru prima dată când o astfel de obligaţie este inserată într-un document final al Guvernului trimis Fondului.

În memorandum sunt prevăzute etapele aferente privatizării, care au şi fost îndeplinite, cu obligaţia suplimentară ca Oltchim să treacă în lichidare voluntară în cazul unui eşec al privatizării.

Documentul prevede astfel publicarea prospectului de privatizare până la jumătatea lunii august, cu intenţia desemnării unui câştigător al licitaţiei până la jumătatea lunii septembrie.

Ulterior trimiterii acestui document către FMI şi pe fondul negocierilor cu Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim, premierul Victor Ponta a declarat că societatea va fi trecută în administrare specială dacă preţul pe acţiuni nu va fi plătit până luni, 1 octombrie.

Privatizarea Oltchim reprezintă un angajament asumat de Guvern încă din primăvara anului trecut, ca răspuns la solicitarea FMI de a lichida societatea.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Acesta are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni.

×
Subiecte în articol: privatizarea Oltchim Victor Ponta
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close