Antena 3 CNN Politică Cuscrul lui Băsescu, Bebe Ionescu, şi-a retras candidatura pentru CS al Petrom

Cuscrul lui Băsescu, Bebe Ionescu, şi-a retras candidatura pentru CS al Petrom

Cuscrul lui Băsescu, Bebe Ionescu, şi-a retras candidatura pentru CS al Petrom
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Apr 2013   •   10:22

Gheorghe Ionescu, cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, s-a retras din cursa pentru Consiliul de Supraveghere (CS) al OMV Petrom, cerere pe care o depusese în nume propriu, după ce preşedinţii ANRP şi ANRMAP, George Băeşu, respectiv Lucian Vlădescu, au fost aleşi în CS-ul companiei, informează Mediafax.

Şefii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) vor reprezenta statul în CS al OMV Petrom pentru următorii patru ani.

Numirile în CS au fost aprobate luni, de adunarea generală a acţionarilor, a anunţat marţi compania printr-un comunicat.

Pe 3 aprilie, cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, "Bebe" Ionescu, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, deşi nu avea susţinerea Guvernului, care a decis deja să propună pentru cele două posturi care revin statului pe şefii ANRP şi ANRMAP.

Statul mai deţine, prin intermediul Ministerului Economiei, un pachet reprezentând 20,6% din acţiunile OMV Petrom.

Băeşu şi Vlădescu îi vor înlocui pe actualii reprezentanţi ai statului, Gheorghe Ionescu şi Constantin Dascălu, ale căror mandate expiră la sfârşitul lunii aprilie.

Ionescu a fost numit în Consiliul în aprilie 2009, cu un mandat de patru ani, la propunerea Ministerului Economiei, instituţie condusă atunci de Adriean Videanu. Ionescu a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Petrom în perioada 2006-2007.

Din Consiliu de Supraveghere mai fac parte Gerhard Roiss, David Charles Davies, Manfred Leitner, Jaap Huijskes, Hans-Peter Floren şi Mark Mobius şi Riccardo Puliti.

Compania este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, BERD cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt listate la bursă.

Citeşte şi Cine este socrul Elenei Băsescu? Îşi petrecea vacanţele cu Videanu pe Coasta de Azur, iar în buzunare are milioane de euro

Întâlnire de taină cu Blejnar - director SRI - Marta - Bobby Păunescu - Bebe Ionescu. SRI: Este o confuzie

Exploziv: Cuscrul preşedintelui Băsescu - întâlniri la nivel înalt


Procurorul Cismaru de la ICCJ, despre întâlnirea cu Bebe Ionescu, cuscrul preşedintelui Băsescu













×
Subiecte în articol: Bebe Ionescu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close