Antena 3 Economic Companii Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a solicitat insolvenţa

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a solicitat insolvenţa

18 Iun 2012   •   12:46
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a solicitat insolvenţa

Cel mai profitabil dar şi cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, îşi cere insolvenţa. Dosarul a fost înregistrat vineri la Tribunalul Bucureşti şi urmează să fie discutat  miercuri.

O posibilă explicaţie a acestui gest este că, prin reorganizare, compania ar putea rezilia contractele cu „băieţii deştepţi". Experţii spun că, în reorganizare, de cele mai multe ori se reeşalonează datorii pe perioade mai lungi şi cu rate sustenabile. În plus, se reduc cheltuieli inclusiv prin renunţarea la contractele împovărătoare.

Hidroelectrica a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 3,27 miliarde lei şi un profit net de 292,4 milioane lei, având peste 5.000 de angajaţi, conform celor mai recente date de la Ministerul Finanţelor.

Compania de stat vinde la preţuri sub preţul pieţei, prin intermediul unor contracte bilaterale, circa trei sferturi din cantitatea de energie electrică produsă.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect pe Income MagazineAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close