Antena 3 CNN Actualitate Investiţie de 77 de MILIOANE de euro la Cluj. O firmă din Germania angajează 325 de români

Investiţie de 77 de MILIOANE de euro la Cluj. O firmă din Germania angajează 325 de români

Investiţie de 77 de MILIOANE de euro la Cluj. O firmă din Germania angajează 325 de români
Sursa foto: Foto: voxcapital.net
24 Oct 2012   •   11:38

Grupul german Bosch caută ingineri cu diferite specializări şi personal din domeniul economic şi administrativ pentru fabrica din Cluj-Napoca, unde va produce unităţi electronice de comandă destinate industriei auto, numărul angajaţilor urmând să ajungă la finele anului viitor la 325 de persoane.
   
"Într-o primă fază căutăm ingineri atât pentru centrul de cercetare şi dezvoltare de la Cluj, cât şi ingineri pentru unitatea de producţie, aceştia urmând să fie trimişi pentru şcolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franţa sau Ungaria", a declarat, într-un comunicat, Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentanta grupului Bosch în România.
   
Cei 325 de angajaţi vor lucra atât în domeniul producţiei şi cercetării, cât şi în cel administrativ.
   
Lucrările de construcţie vor fi terminate în a doua jumătate a anului viitor, locaţia urmând să fie extinsă în anii următori.
   
Investiţiile planificate pentru faza de construcţie se ridică la 77 milioane de euro, centrul având o suprafaţă totală de 38.000 metri pătraţi.
   
Noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi aproximativ 20.000 de angajaţi.
   
În prezent grupul Bosch este reprezentat în România în trei locaţii. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o firmă de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare. La Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 1.400 de persoane la începutul acestui an.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close