Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să găsești cea mai bună cazare pe litoral: sfaturi utile

Cum să găsești cea mai bună cazare pe litoral: sfaturi utile

Te pregătești pentru un city-break în compania ultimelor raze de soare și temperaturi calde ale anului curent sau ești în căutarea unei cazări perfecte pentru un sejur în primăvara sau vara lui 2023?

Cum să găsești cea mai bună cazare pe litoral: sfaturi utile
de Georgiana Adam    |    04 Oct 2022   •   15:29

Ține cont de cele 4 sfaturi utile, trucuri și recomandări pentru a găsi unitatea de cazare perfectă pe litoral, indiferent de perioada din an, stațiune sau persoanele care te însoțesc!

Tipul unității de cazare

Primul lucru pe de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unității de primire pentru viitoarea ta vacanță este tipul acesteia: vilă, pensiune, hotel etc. Dacă îți dorești un sejur relaxant, plin de răsfăț, voie bună și distracție pe litoralul românesc, atunci ce spui de un hotel all inclusive în Venus

Aici nu te așteaptă doar camere moderne, intimitate și personal primitor, ci vei fi uimit de numeroasele servicii la prețuri atractive, precum: piscine și plajă privată, bufet suedez, facilități pentru copii, centru SPA și Wellness etc. 

Altfel spus, este important să îți dai seama de ce ai nevoie de la o cazare: servicii all inclusive, mic dejun sau doar un spațiu de odihnă, vrei un loc pitoresc sau modern, cu servicii speciale pentru copii, pet-friendly, cu grădină, cu room-service sau alte comodități potrivite pentru tine și persoanele care te însoțesc.

Facilitățile oferite de unitatea de cazare

Un alt criteriu de luat în considerare este pachetul de servicii oferite de către unitatea de primire. De exemplu, un hotel este clasificat de la 1 la 5 stele, iar o pensiune are rangul numerotat de la 1 la 5 margarete. Având același principiu, cu cât o cazare are mai multe stele, respectiv margarete, cu atât va oferi turiștilor facilități versatile, de calitate și potrivite fiecărei preferințe.

Locația unității de cazare

O unitate de primire poate fi poziționată fie în centrul tuturor obiectivelor turistice, a plajei etc, fie la periferia stațiunii. Așadar, dacă vrei să ajungi rapid în toate locurile de interes, alege prima variantă. 

Pe de altă parte, dacă vrei să te bucuri de liniștea și aerul proaspăt al destinației de vacanță, atunci orientează-te către cea de-a doua opțiune. Cu toate acestea, în cazul în care ești în vacanță cu copilul, este indicat să alegi o cazare cât mai aproape de plajă, pentru ca cel mic să nu meargă perioade îndelungate în soare, mai ales la orele prânzului.

Tipurile de masă la o cazare

Unele unități de cazare pun la dispoziție 3 mese principale incluse în preț pentru fiecare turist, pe când altele oferă doar servicii de ședere și odihnă. Tu ce preferi? Iată ce opțiuni ai:

  • Fără masă - sau „room only” pune la dispoziție doar camera de hotel pentru relaxarea și odihnă oaspeților, fără niciun tip de masă;
  • Mic dejun - din engleză BB - Bed and Breakfast, oferă mic dejun inclus în preț. În cazul în care nu este trecut în descrierea unității de cazare, poți întreba proprietarul atunci când rezervi camera dacă există acest serviciu disponibil;
  • Demipensiune - aceasta include două mese. În funcție de cazare, ele pot fi: mic dejun și cină sau mic dejun și prânz; rareori întâlnești prânz și cină;
  • All Inclusive - include 3 mese în fiecare zi a sejurului. Există: light, standard și ultra all inclusive, fiecare punând la dispoziția turiștilor diferite meniuri culinare și băuturi.

Check-in-ul și check-out-ul unității de cazare

Pentru unii turiști acest criteriu nu este important, însă este indicat să ai în vedere intervalul în care te poți caza și perioada limită pentru a părăsi camera de cazare. De exemplu, există unități de primire cu check-in la ora 11 AM, 12 PM sau chiar 16 PM. În același chip, sunt unități cu check-out la ora 8:30 - 9 AM, iar altele îți oferă posibilitatea de a rămâne în incintă până la ora prânzului.

„Cea mai bună cazare” bineînțeles că diferă de la o persoană la alta, de gusturile acesteia și de bugetul pe care-l are la dispoziție. În articolul oferit poți consulta 4 îndrumări către alegerea cazării perfecte în funcție de perioada sejurului, facilitățile oferite, amplasarea, costul unei nopți etc, așa că ține cont de toate acestea și vei găsi întocmai ceea ce cauți

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close