Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 rețete cu pui, rapide și ușoare pentru oameni ocupați

4 rețete cu pui, rapide și ușoare pentru oameni ocupați

Metodele de gătit care-ți necesită mult timp, multe ingrediente și mulți pasi în bucătărie nu sunt convenabile pentru serile din timpul săptămânii când iți dorești să mănânci ceva pe cât de gustos, pe atât de rapid pregătit.

4 rețete cu pui, rapide și ușoare pentru oameni ocupați
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2022   •   10:26

O soluție la îndemână sunt rețetele cu carne de pui. Proteinele se gătesc iute, iar carnea de pui se potrivește și rețetelor moderne şi rafinate, în care ingredientele și gusturile te vor surprinde. Îți propunem 4 rețete de pui rapide și ușoare care folosesc legume și fructe de toamnă. Toate vor fi gata în mai puțin de o oră și, în două dintre ele, folosești un singur vas!

1. Pulpe de pui la tavă cu pere și rucola

Suntem dispuși să pariem că, după ce gătești o dată această rețetă, o vei repeta săptămânal. La fel cum asculți, pe heavy rotation, melodia ta preferată. Pulpele de pui rumenite, condimentate cu coriandru și chimen, sunt amestecate cu felii coapte de pere. Peste ele presari semințe de floarea soarelui, care vin cu o notă suplimentară de crocant. Completează cu o mână de rucola, ca să fie o cină foarte ușoară. Avem și un secret pentru tine: folosește pere tari, semi-coapte, ca să nu se terciuiască în cuptor.

Rețetă ușoară

Gata în 30 min

Porții 6

Ingrediente pentru rețeta de pulpe de pui la tavă cu pere și rucola

6-8 pulpe de pui cu piele Fragedo (întregi, superioare sau inferioare)

2-3 pere Williams sau Bosc, curățate de semințe și tăiate în sferturi

1/2 linguriță de fulgi de ardei iute

1 linguriță de chimen măcinat

1 linguriță de praf de coriandru

1 linguriță de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare

3 linguri de ulei de măsline (sau 45 ml)

2 linguri de semințe de floarea soarelui, crude

1 lămâie

500 gr de salata rucola

sare și piper, după gust

1 legătură de frunze de coriandru sau de pătrunjel proaspăt, tocat

Metoda de preparare pentru rețeta de pulpe de pui la tavă cu pere și rucola

1. Încălzește cuptorul la 200°C.

2. Spală pulpele sub un jet de apă rece și tapotează-le cu un șervet de hârtie, ca să îndepărtezi surplusul de apă. Asezonează-le cu sare și piper.

3. Într-un bol amestecă restul condimentelor (fulgii de ardei iute, chimenul, praful de coriandru, ghimbirul) și adaugă uleiul.

4. Tapetează o tavă cu foaie de copt, pe care așezi pulpele de pui. Freacă-le pe ambele părți cu mixul de ulei și condimente. Repetă procesul cu bucățile de pere. Aranjează perele cu coaja în jos, strecurându-le printre carnea din vas. Nu este nevoie să adaugi ulei sau apă în tava.

5. Lasă tava la cuptor timp de 25-30 de minute, până când pulpele de pui sunt bine pătrunse și perele s-au înmuiat. În ultimele 5 minute, adaugă semințele de floarea soarelui în tavă.

6. Când scoți tava din cuptor, pune în ea câteva mâini de rucola și stoarce deasupra o jumătate de lămâie. Plusează cu un vârf de sare și piper proaspăt râșnit. Adaugă ierburile aromatice proaspăt tocate. Taie în 2 jumătatea rămasă de lămâie și servește-o lângă carnea de pui.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

2. Piept de pui în stil florentin

Ingredientul secret al acestei rețete este untul sărat și afumat care, combinat cu uleiul de măsline, rumenește carnea de pui și creează un suc auriu.

Rețetă ușoară

Gata în 40 min

Porții 2

Ingrediente pentru rețeta de piept de pui în stil florentin

2 bucăți piept de pui Fragedo, dezosat și fără piele

1 ou mare, bătut

1 linguriță sare

1/4 linguriță piper

3 linguri ulei de măsline

40 gr făină

85 gr unt sărat și afumat, tăiat în bucăți

sucul a 2 lămâi stoarse

Metoda de preparare a puiului în stil florentin

1. Frăgezește bucățile de piept de pui, până se subțiază.

2. Bate oul într-o farfurie întinsă și într-o alta întinde făina. Asezonează bucățile de piept de pui cu sare și piper. Trece fiecare piept întâi prin ou, apoi tăvălește-l prin făină.

3. Topește 45 gr de unt într-o tigaie aderentă încălzită la foc mediu și, folosind o spatulă sau o lingură de lemn, amestecă în mod constant timp de 4-5 minute (sau până observi că lichidul începe să își închidă culoarea).

4. Adaugă carnea de pui și las-o să se rumenească pe o parte, timp de 3-4 minute. Întoarce pieptul cu grijă și adaugă restul de unt în tigaie. Înclină tigaia spre tine astfel încât untul topit să se strângă pe margine și gătește carnea turnând constant untul peste bucățile de piept. Continuă procesul până când carnea este bine rumenită, vreo 4-6 minute.

5. Stinge focul și, cu atenție, toarnă deasupra zeama celor două lămâi. Untul va începe să sfârâie și să facă spumă. Servește imediat (cu una din cele 6 garnituri la pui pe care ți le recomandăm pentru seri de toamnă)

3. Pui la cuptor cu struguri, usturoi și rozmarin

Nu există cină mai simplă, mai elegantă și mai savuroasă decât această rețetă de pui la cuptor. Vei desface puiul în 8 bucăți, pe care le vei coace cu struguri, câțiva căței de usturoi și rămurele de rozmarin proaspăt. La final, vei avea în tavă o carne aurie și crocantă, într-un sos incredibil de aromat care abia așteaptă să fie șters cu o felie de pâine proaspătă.

Rețetă ușoară

Gata în 45 min

Porții 4

Ingrediente pentru rețeta de pui la cuptor cu struguri, usturoi și rozmarin

1 pui întreg Fragedo, porționat în 8 bucăți

1 ciorchine mediu de struguri roșii fară semințe, împărțit în ciorchini mai mici

1 căpățână mare de usturoi, separată în căței, curățați

4 lingurițe de sare

1/4 linguriță de piper negru

1 legătură de rozmarin proaspăt

120 ml ulei de măsline extra-virgin

Metoda de preparare a rețetei de pui la cuptor cu struguri, usturoi și rozmarin

1. Încălzește cuptorul de 200-220°C.

2. Sărează bucățile de pui.

3. Încălzește o lingură și jumătate de ulei într-o tigaie mare, la foc iute. Adaugă bucățile de pui cu pieliţa în jos și nu le întoarce până nu sunt bine rumenite și crocante, vreo 10 minute.

4. Ia tigaia de pe foc și transferă bucățile de pui pe o farfurie.

5. În locul lor, adaugă strugurii, usturoiul și crenguțele de rozmarin. Pune din nou tigaia pe foc. Amestecă constant și răzuiește de pe fundul tigăii ingredientele care s-au caramelizat sau lipit.

6. Mută amestecul de mai sus într-o tavă și adaugă acum bucățile de pui, de data asta cu pieliţa în sus. Aşază-le printre și deasupra boabelor de struguri. Stropește cu restul de ulei.

7. Pune tava în cuptorul încins timp de 22-25 de minute sau până termometrul de carne îți indică 70-75°C. Stinge focul și lasă tava în cuptor încă 10 minute.

8. Râșnește deasupra piper proaspăt și servește imediat.

4. Pui în stil thailandez

O mână plină de busuioc proaspăt se alătură cărnii de pui puternic condimentate cu ardei roșii iuți. Rezultatul este o cină delicioasă și exotică, gata în mai puțin de 20 de minute.

Rețetă ușoară

Gata în 15-20 min

Porții 4

Ingrediente pentru rețeta de pui în stil thailandez

4 bucăți de piept de pui, dezosat și fară piele, tăiat în fășii de 2-3 cm

1 ceapă albă mare, tăiată fin

3 ardei roșii iuți, curățați de semințe și tocați fin (sau 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșii iuți)

3-4 căței de usturoi, curățați și mărunțiți

1 legătură de busuioc proaspăt

Ingrediente pentru marinadă

2 linguri sos asiatic de pește

1 lingură și jumătate de sos de soia

1 lingură de apă

1 lingură și jumătate de zahăr

2 linguri de ulei

Metoda de preparare pentru rețetă de pui în stil thailandez

1. Într-un bol, amestecă bucățile de pui cu sosul de pește, sosul de soia, apa și zahărul. Opțional, dacă timpul îți permite, lasă-le la marinat 15-20 de minute.

2. Într-un wok sau o tigaie înaltă, încălzește uleiul la foc mediu. Călește ceapa 2-3 minute. Adaugă ardeii iuți și usturoiul și amestecă încă 30 de secunde.

3. Adaugă bucățile de pui, fără marinadă, în tigaia încinsă. Amestecă 5-6 minute, fară să acoperi vasul. Adaugă marinada și continuă să amesteci alte 30 de secunde.

4. Stinge focul, presară deasupra busuiocul proaspăt tocat și amestecă-l cu restul ingredientelor. Servește-l cu orez fiert, peste care poți adaugă busuiocul rămas.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close