Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Avantajele fațadei ventilate

Avantajele fațadei ventilate

Termoizolarea clădirilor este operațiunea de care depinde eficiența energetică a clădirii. În mod evident, termosistemele pentru pereții fațadelor se aplică la exterior. Fațada ventilată este un sistem uscat de termoizolație (fără adezivi sau mortare), care se fixează o distanță stabilită de peretele imobilului.

Avantajele fațadei ventilate
de Georgiana Adam    |    26 Oct 2021   •   12:09

Acest sistem de termoizolație este compus din următoarele elemente: suprafața interioară (structură metalică), stratul izolant (din vată minerală sau polistiren), camera de aer ventilat (între peretele de sprijin și suprafața exterioară) și suprafața exterioară.

Motive să alegi fațada ventilată pentru casa ta

  • Eficiența energetică

Acesta este avantajul cel mai important asigurat de utilizarea de fatade ventilate.

Sistemul de termoizolație permite circulația aerului între peretele de sprijin și materialul de acoperire. În consecință, vei face economii la energie prin protejarea peretelui de sprijin împotriva fluctuațiilor de temperatură.

  • Ventilație naturală a pereților

Aceasta se datorează ca urmare a faptului că se formează o zonă izolată în pereți, planșee, în zona stâlpilor, aticurilor din beton, sau a structurilor armate. Această zonă împiedică existența condensului și a bacteriilor pe care le generează umezeala. În lipsa unui mediu umed cu mucegai, aerul din încăpere va fi sănătos mulțumită nivelului echilibrat de umiditate.

  • Izolație fonică

Fațada ventilată oprește sunetele din afară, undele sonore sunt absorbite de stratul termoizolator, fapt care conferă un grad ridicat de confort în locuința ta.

  • Reducerea pierderilor de căldură

Sistemul de fațadă izolată protejează structura interioară a zidurilor și încurajează rezistența la schimbările de temperatură dintre interior și exterior. Vara, temperatura din casă va fi redusă, iar în timpul sezonului rece, sistemul de termoizolație previne răcirea stratului suport.

  • Ține focul la distanță de imobil

Materialele pentru fațade de ventilație sunt tratate în mod special împotriva focului. În măsura în care există o sursă de aprindere în apropiere, fațada ventilată va absorbi căldura degajată, iar structura clădirii nu va avea de suferit.

Din ce este compus sistemul de fațadă ventilată?

În funcție de proiect și zona geografică în care se face montajul fațadelor ventilate, materialele folosite vor avea particularități specifice.

  • Suportul structurii 

Suportul este necesar pentru fixarea materialului izolator și a celui pentru finisare. Un astfel de element este confecționat din profile de aluminiu, sau oțel. Montajul se face la o anumită distanță față de perete, astfel încât să poată circula aerul.

  • Materialul de izolare termică 

Stratul izolator este compus fie din polistiren, fie din vată minerală. Acesta se montează între componentele de aluminiu ale suportului. Grosimea stratului trebuie să fie similară cu grosimea suportului pentru fațada ventilată.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close