Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o baterie de 12V?

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o baterie de 12V?

Bateriile de 12V sunt unele dintre cele mai folosite tipuri de acumulatori. Acestea sunt folosite într-un număr mare de aplicații, atât pentru alimentarea diverșilor consumatori, cât și pentru transportul energiei electrice.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o baterie de 12V?
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2022   •   13:29

Astfel, înainte de a cumpăra o baterie de 12V, e necesar sa te informezi și să ții cont de mai mulți factori, care să îți permită să iei cea mai bună decizie, după cum îți vom prezenta în continuare.

Unde se folosesc bateriile de 12V?

Bateriile de 12V sunt cel mai adesea utilizate pentru pornirea motorului unui autovehicul, pentru alimentarea diverselor dispozitive electrice portabile, cum ar fi biciclete electrice, masinuțe de golf, cărucioare pentru persoanele cu dizabilități și altele. În plus, acest tip de baterii 12V poate fi utilizat și pentru stocarea energiei electrice.

Când vorbim despre baterii auto, acestea se utilizează pentru acționarea componentei numite electromotor. Altfel, autovehiculele ar funcționa doar dacă ar fi împinse pentru a porni. De asemenea, puterea de care are nevoie o baterie auto pentru a porni depinde de mai mulți factori. Spre exemplu, motoarele diesel necesită acumulatori de 12V cu un amperaj mai mare decât motoarele pe benzina. Condițiile meteo contează foarte mult, astfel încât pe timpul iernii, bateria va fi mult mai solicitată.

Cum alegi cele mai bune baterii pentru nevoile tale?

În momentul în care te-ai hotărât că ai nevoie de o baterie de 12V, trebuie sa ții cont de două aspecte: tipul bateriei si capacitatea acesteia. Capacitatea este importantă pentru a ști cât de multă energie poate stoca bateria pe care o alegi. Astfel, o baterie de 12V care are un amperaj de 1000 mAh, va funcționa mai mult decât una de 500 mAh.

În ceea ce privește tipul bateriei, acest criteriu este important pentru a ști care este componenta chimică folosită pentru funcționarea bateriei. Astfel, cele mai scumpe și populare baterii sunt cele de tip Li-ion, avand o capacitate mare de stocare. De aceea, trebuie să iei in calcul și tipul bateriei când alegi acumulatorul perfect pentru nevoile tale.

Înlocuirea bateriei și ce poți face pentru a-i prelungi durata de viață

Ca orice baterie, acumulatorii de 12V au o anumită durată de viață, influențată de modul în care sunt utilizate, de mentenanță și bineînțeles de numărul de cicluri de incarcare-descarcare. Cel mai important factor pentru a prelungi durata de viață a bateriei este reglarea tensiunii redresorului și întreținerea acestuia pentru a functiona la valoarea optimă. Dacă tensiunea este prea mare, va influența deteriorarea bateriei mai repede, iar o tensiune scazuta va determina creșterea numărului de incarcari suplimentare.

În momentul în care observi că bateria are nevoie de încărcari dese, este foarte posibil să fie aproape de terminarea duratei de viață a acesteia. În acel moment, trebuie sa inlocuiesti bateria cu una de la Timo Shop pentru a evita deteriorarea componentelor sistemelor electronice.

Așadar, când ai nevoie de o baterie nouă, comandă de la magazinul online TIMO SHOP.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close