Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt cele mai importante tipuri de produse cosmetice pentru copii?

Care sunt cele mai importante tipuri de produse cosmetice pentru copii?

Îngrijirea pielii a devenit o problemă căreia din ce în ce mai mulți oameni îi acordă atenție. Femeile și bărbații se preocupă din ce în ce mai mult de modul în care își tratează cel mai mare organ al corpului, acordându-i, în sfârșit, atenția pe care o merită.

Care sunt cele mai importante tipuri de produse cosmetice pentru copii?
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2022   •   13:21

Din acest motiv, pe piață există milioane de produse care oferă anumite beneficii pentru a menține pielea sănătoasă și care o pot proteja de factorii externi extrem de nocivi.

Însă, întrebarea pe care ne-o punem este dacă există cosmetice și pentru copii sau pot fi folosite cele pentru adulți? Cosmeticele pentru adulți nu trebuie, sub nicio formă, folosite pe pielea sensibilă a celor mici. Și, la fel ca și pentru adulți, există o mulțime de produse cosmetice pentru copii, fabricate având în vedere nevoile specifice ale acestora. Cu toate acestea, atunci când alegem un anumit produs, este necesar să cunoaștem în profunzime ingredientele acestor cosmetice pentru copii și cum influențează acestea îngrijirea pielii celor mici.

Cosmeticele pentru copii se referă la toate produsele create pentru îngrijirea pielii copiilor, precum uleiurile de corp, cremele, gelurile, șampoanele și așa mai departe. La fel ca produsele pentru adulți, cosmeticele pentru copii folosesc multe componente de care poate nu am auzit și, în general, foarte puține sunt de origine naturală.

Pentru a alege cel mai potrivit produs pentru copil, trebuie luate în considerare nevoile acestuia, caracteristicile pielii și care este obiectivul produsului respectiv. Și tocmai din acest motiv este atât de important să știm în profunzime despre ce este vorba atunci când achiziționăm cosmeticele pentru copii.

În primul rând, este absolut necesar să știm care sunt principalele caracteristici ale pielii copiilor. Este un lucru important deoarece va influența alegerea produsului pe care trebuie să-l achiziționăm.

După cum știm deja, pielea copiilor este un organ în plină dezvoltare, prin urmare, este foarte delicată și sensibilă, deci necesită îngrijire specială, diferită de cea a adultului. De asemenea, este esențial să subliniem că sistemul imunitar al copiilor abia începe să se întărească, încă un motiv pentru care trebuie evitată cu orice preț expunerea la elemente care provoacă infecții sau inflamații ale pielii.

Pielea copiilor, în special cea a bebelușilor, necesită îngrijire specială. Este important să se creeze o rutină adecvată, mai ales când vorbim de igienă, care să garanteze o bună protecție. Întotdeauna trebuie să ții cont de recomandările medicului pediatru. Însă te putem ajuta și noi cu câteva sfaturi.

De exemplu, atunci când îi faci baie celui mic, este indicat să folosești un săpun care are o concentrație scăzută de coloranți și parfumuri. Dacă este posibil, evită să folosești săpunuri neutre sau care conțin elemente abrazive, deoarece aceste componente au tendința de a irita pielea copiilor. În mod similar, utilizarea prosoapelor sau a bureților de baie pentru aplicarea săpunului nu este recomandată. Mâinile tale vor fi suficiente.

După baie, poți folosi o cremă care nu conține parfum sau coloranți. Evită, pe cât posibil, folosirea talcului sau a uleiurilor minerale, întrucât acestea ar putea provoca reacții nefavorabile precum uscăciunea extremă.

De-a lungul anilor, multe companii s-au angajat în producția de diverse produse cosmetice pentru îngrijirea pielii copiilor și este de datoria noastră să o alegem pe cea potrivită cu înțelepciune. Noi îți recomandăm cosmeticele coreene pentru copii, precum cele de la my-k.ro, cu o tradiție milenară în realizarea de creme și pomezi pentru îngrijirea pielii.

Nu uita că, atunci când selectezi un produs, pe lângă evaluarea calităților acestuia, este esențial să fii foarte sigur în ceea ce privește tipul de piele al copilului și să iei o decizie în funcție de nevoile acestuia. În general, un săpun care funcționează foarte bine pentru un tip de piele poate irita alt tip de piele. În cazul în care un copil prezintă vreo complicație a pielii, este obligatoriu să mergi la medicul dermatolog pentru a identifica ce tip de cosmetice poate folosi.

Iată care sunt cele mai populare produse de pe piață și care sunt cele mai importante caracteristici ale acestora:

Șampoane și geluri de baie

Există multe opțiuni pentru șampoane și geluri de duș pe piață. Cele mai recomandate sunt cele ale căror componente principale sunt de origine naturală, precum cele care conțin gălbenele, care au proprietăți regenerative. De asemenea, poți folosi produse ce conțin miere, care are efect antibacterian, ulei de măsline, un ingredient foarte potrivit pentru îngrijirea pielii, fiind un excelent hidratant cu proprietăți antimicrobiene și așa mai departe. Aplicarea acestor produse trebuie făcută numai cu mâinile, deoarece utilizarea prosoapelor sau a bureților poate provoca răni sau irității ale pielii.

Loțiuni hidratante pentru bebeluși

Cremele și loțiunile hidratante făcute pentru copiii cu piele sensibilă conțin de obicei unt de shea, aloe vera, ulei din semințe de bumbac sau ulei de migdale, ingrediente bogate în vitaminele A, D, E, F, B1, B2 și B6 și acizi grași, ideali pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

Există și multe loțiuni care conțin ulei de măsline extravirgin și chiar apă termală, componente care pot ajuta la prevenirea iritației pielii sensibile. În mod similar, frunza de măslin este un element cu adevărat benefic pentru sănătatea pielii, deoarece proprietățile sale antioxidante, fotoprotectoare și antiinflamatorii o fac un complement perfect pentru cremele și gelurile pentru copii.

Creme pentru scutec

Cremele pentru scutec sunt poate printre cele mai importante produse cosmetice, deoarece sunt cu adevărat utile în tratarea rănilor și iritațiilor sau a oricărui alt tip de afecțiune care poate apărea în zonă. Atunci când alegi aceste creme, cel mai important este să verifici dacă talcul nu este prezent printre componentele sale. În schimb, ele pot conține glicerină, fosfolipide, PCA și uree în cantități foarte mici.

Creme de protecție solară

Nu trebuie să ieși din casă fără o cremă de protecție solară cu un factor ridicat. Alege-le pe cele speciale pentru copii, care să conțină cât mai multe ingrediente naturale.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close