Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să obții un credit avantajos pe timp de criză economică! (P)

Cum să obții un credit avantajos pe timp de criză economică! (P)

Îți mai amintești criza economică din 2008?

Cum să obții un credit avantajos pe timp de criză economică! (P)
26 Feb 2020   •   10:57

Când, după o perioadă de vârf, cu o mulțime de oferte credite, dintr-o dată totul s-a prăbușit? Cum românii au accesat credite de milioane de franci elvețieni și apoi, după câțiva ani, au trebuit să renunțe la tot? Crezi că nu se poate întâmpla din nou?

În SUA, piața creditelor studențești este aproape de buza prăpastiei. În China, coronavirusul COVID-19, a pus economia cu cel mai mare salt din ultimii ani la pământ. Peste tot în lume sunt mișcări care indică o iminentă criză economică. Tu ești pregătit pentru ea?

Criza financiară și posibilitatea accesării unui credit avantajos

În 2008, peste 45% dintre români au accesat împrumuturi în Lei. Restul de 55% au mers pe împrumuturi în valută. Imediat după criză, în 2010, raportul creditării era de 65% (împrumuturi în valută) versus 35% (credite în Lei). În acest moment sunt îndeplinite condițiile unei noi crize din punct de vedere al creditării. Gradul de îndatorare a scăzut până la 40% din venitul net înregistrat de potențialul debitor. BNR a limitat solicitarea de împrumuturi în valută, dar românii accesează credite în valută cu echivalentul în Lei.

Ce se întâmplă dacă trebuie să iei un credit pe timp de criză economică? Îl accesezi, dar nu în condițiile creditorului, ci în condițiile tale. Numai în acest fel vei reuși să obții un împrumut avantajos. Înainte de toate, regula de aur a unei creditări reușite: comparați serviciile oferite de creditori. În goana după bani, cedăm impulsului de a alege prima oferta. Nimic mai greșit! Pe timp de criză, instituțiile financiare sunt mult mai interesați să ofere bani împrumut. Dacă ți se pare că tu ești într-o situație disperată, companiile creditoare nu stau nici ele bine.

Analizează-ți necesitățile financiare în cel mai radical mod. În acest fel vei ști cel mai bine care este tipul de credit de care ai nevoie. Există diferențe nu doar între creditori, ci și între produsele lor. Astfel, un credit de consum poate să fie mai accesibil decât un descoperit de card. Un împrumut pe termen scurt se va dovedi mai util decât un credit de card. Găsește acele soluții care să aibă o valoare DAE cât mai corectă. Pe timp de criză, orice sume achitate în mod suplimentar sunt în defavoarea ta.

Nu împrumuta decât în limita controlabilă a venitului tău. Creditele în Lei sunt mai sigure decât cele în valută? Pe timp de criză valutele sunt foarte fluctuante. Iar dacă venitul tău este în Lei, măcar, în acest fel, poți controla lucrurile. De asemenea, un împrumut pe termen scurt este mai avantajos decât unul pe termen lung. De ce? Pentru că nimeni nu știe când se termină criza. Alege dobânda fixă, chiar dacă primești oferte credite cu perioadă de grație și alte beneficii. Atât timp cât dobânda este variabilă, tu nu mai deții controlul.

Pe timp de criză financiară poți accesa împrumuturi care se pot dovedi avantajoase. Este foarte important ca tu să fii persoană care își alege condițiile de creditare. În acest fel, vei reuși să păstrezi controlul banilor chiar și atunci când este criză economică!

Sursa: SeoPower.ro.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close