Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți face cele mai reușite poze de vacanță cu ajutorul smartphone-ului tău?

Cum poți face cele mai reușite poze de vacanță cu ajutorul smartphone-ului tău?

Atunci când te pregătești să pleci în vacanța visurilor tale, cu siguranță vei dori să imortalizezi acele momente unice de care îți vei aminti pe o perioadă lungă de timp.

Cum poți face cele mai reușite poze de vacanță cu ajutorul smartphone-ului tău?
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    25 Iul 2022   •   13:48

În prezent, acest lucru este posibil chiar și dacă nu ai un echipament profesional de fotografie profesionist sau o instruire adecvată. Camerele smartphone-urilor avansează din punct de vedere tehnologic mai repede decât și-ar fi putut imagina oricine, fapt ce permite ca oricine să poată face fotografii incredibile din timpul călătoriilor lor.

Iată de ce trebuie să ții cont pentru a face fotografii de calitate cu camera telefonului mobil:

  • Surprinde momente autentice

Deseori, punctul de plecare atunci când vrei să faci o fotografie nu este legat de tehnică, ci de cât de bine poți surprinde emoția unui moment unic. Telefoanele mobile fac acest lucru accesibil, deoarece le avem întotdeauna la noi. Așadar, dacă te plimbi pe faleza mării și vezi cum valurile se îndrepătrund la orizont cu apusul soarelui, gândește-te la diferite moduri (și unghiuri) de a surprinde întregul peisaj. În mod similar, dacă te plimbi pe străzile unui oraș antic, poți surprinde detalii arhitecturale deosebite, precum coloane impunătoare și relicve milenare, sau chiar și mici fragmente din viața localnicilor.

  • Acordă importanță luminozității și contrastului

Lumina este foarte importantă în compoziția unei fotografii. De cele mai multe ori, atunci când faci o fotografie în lumină slabă, imaginea finală va ieși granulată, ștearsă și cu un constrast slab. Așadar, atunci când vrei să faci o fotografie reușită, găsește un loc cu suficientă lumina naturală și asigură-te că secțiunile luminoase sunt clar focalizate. Pentru a evita imaginile supraexpuse, este indicat să faci poze atunci când lumina soarelui este mai blândă - dimineață, și respectiv înaintea apusului, la celebra „ora de aur”. Nu uita și să crești luminozitatea ecranului telefonului mobil, pentru a putea observa mai bine subtilitățile fotografiei.

  • Încearcă „regula treimii”

Dacă vrei să oferi fotografiei tale o compoziție ușor diferită, experții în fotografie recomandă aplicarea „regulii treimii”, care este o modalitate sigură de a oferi fotografiilor tale un aspect artistic. Tot ce trebuie să faci este să îți imaginezi o grilă deasupra fotografiei, cu linii care o împart în trei atât pe verticală, cât și pe orizontală. Adesea, pe smartphone-urile precum Iphone-urile 13 de la Altex.ro, există o opțiune de activare, astfel încât să poți vedea această grilă în timp ce faci fotografia. Apoi ar trebui să poziționezi elementele importante ale fotografiei de-a lungul uneia dintre acele linii sau în punctul în care se intersectează, pentru ca proporțiile să fie echilibrate, iar poza să iasă grozav.

  • Folosește accesorii pentru smartphone

Trepiedele, suporturile pentru telefoane și selfie stick-urile sunt toate instrumente excelente pe care le poți folosi în timpul călătoriilor pentru a obține fotografii perfecte (fie de grup sau solo). Aceste accesorii îți vor permite să imortalizezi cadre spectaculoase din unghiuri unice, dar și de la diferite înălțimi. Indiferent dacă alegi să faci un videoclip time-lapse al unui peisaj peisajului uimitor din vârful unui deal, sau chiar să faci un selfie grozav cu opțiunea hands-free, aceste mici gadget-uri te vor ajuta cu siguranță să le arăți tuturor de acasă.

Așadar, nu ai nevoie de o cameră profesională pentru a face fotografii reușite. Poți folosi camera telefonului tău inteligent pentru a surprinde cele mai frumoase și memorabile momente din călătoriile tale.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close