Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi pantofii potriviți

Cum să alegi pantofii potriviți

Fiecare pantof are propriul picior! Atenția acordată picioarelor tale nu se traduce doar în igiena zilnică. Încălțămintea este un alt element pe care să îl iei în considerare când vine vorba de grijă pentru picioarele tale.

Cum să alegi pantofii potriviți
de Georgiana Adam    |    15 Oct 2021   •   15:19

Într-adevăr, mergând zilnic și purtând diverse tipuri de încălțăminte, poți constata că o pereche de pantofi poate fi confortabilă și frumoasă...sau nu. De fapt, multe tulburări și patologii ale piciorului sunt cauzate tocmai de încălțăminte. Prin urmare, vom afla parametrii fundamentali pentru a alege cu atenție pantoful potrivit.

Avantajele unui pantof pe mărimea piciorului

Trebuie să te gândești la faptul că picioarele tale rămân închise în pantofi toată ziua. În acest fel, poți întâmpină inconveniente, cum ar fi vezicule, călușuri, umflături. În cazurile severe, riști, de asemenea, să compromiți sănătatea genunchilor, soldurilor și spatelui.

Dacă alegi un pantof care se potrivește piciorului tău, poți în primul rând să previi și să atenuezi posibile dureri sau disconfort. Vei evita astfel posibilitatea apariției unor probleme grave de sănătate. Acest lucru se aplică atât bărbaților, cât și femeilor. Acestea din urmă au cu siguranță o varietate mai mare de alegere, putând alege între a purta încălțăminte înalta, medie sau joasă, cu sau fără tocuri, sport sau nu. Cu toate acestea, nu toate sunt potrivite pentru mers pe jos și pentru a oferi confort maxim piciorului.

Cu siguranță, fiecare tip de pantof, elegant sau cu toc înalt, sport, office, pentru fiecare zi sau pentru timpul liber, trebuie să aibă caracteristici precise:

-vârful rotunjit pentru a permite degetelor să se miște confortabil în interiorul pantofului. Nu trebuie să alegi pantofi cu vârf ascuțit pentru că aceștia predispun la formarea de hallux valgus;

-o pereche de pantofi trebuie să măsoare cu cel puțin 8 mm mai mult decât lățimea piciorului;

-o pereche de pantofi trebuie să fie echipată cu o talpă ușoară;

-pantofii trebuie să fie realizați din materiale care permit schimbul de aer în interior și, prin urmare, nu stimulează excesiv transpirația. Așa că alege întotdeauna pantofii potriviți pentru fiecare anotimp, de preferat pantofi din piele naturală.

-pantoful trebuie să fie cu aproximativ un cm mai lung decât piciorul, pentru a evita frecarea degetului și pentru a se asigura că degetele se pot mișcă. Lungimea piciorului trebuie luată în considerare în raport cu degetul cel mai lung, nu neapărat degetul mare.

Ce tip de pantofi?

Starea de bine a picioarelor este influențată de anumiți factori. Alegerea încălțămintei începe cu înălțimea călcâiului, talpă și partea superioară. Dacă așezi piciorul pe pământ incorect, deoarece este închis într-un pantof cu forma sau dimensiunea greșită, în timp, cu siguranță vei experimenta deformări.

Cu cât piciorul se odihnește complet, cu atât mai bine. Diferența este dată de înălțime. Dacă optezi pentru un pantof care este prea înalt, forțezi piciorul la un echilibru precar cu repercusiuni asupra gleznei. Înălțimea ideală pentru călcâiul pantofului este de 4-4,5 cm pentru femei, 2-2,5 cm pentru bărbați. Tocul trebuie să fie lat, deoarece se sprijină mai bine pe sol. Ia în considerare o pereche depantofi Dr.Calm, care au tălpi anatomice și sunt realizați din piele naturală.

Cu toate acestea, dacă ai probleme precum hiperlordoza lombară, este mai bine să porți un toc maxim de 5 centimetri. Te sfătuim să nu exagerezi cu înălțimea. Tocul de 12 cm, atât de iubit de femei, dacă este purtat des și mult timp, poate agrava lordoza și poate provoca deformări ale piciorului. Prin urmare, va fi mai bine să limitezi utilizarea doar la ocazii speciale și poate poți avea mereu la îndemână o pereche de pantofi „de rezervă” mai confortabili, eventual cu talpă anatomică

Încălțăminte de evitat

Îți sugerăm să eviți anumite categorii de încălțăminte: balerini, flip flops, papuci, adidași. Balerinii sunt prea joși. Absența unui toc poate face ca mișcările să fie incorecte. Mai ales dacă ai piciorul plat, riști să accentuezi durerile și defectele. Flip-flops și papucii au aceleași probleme ca și balerinii. Prin urmare, dacă intenționezi să cumperi acest tip de pantofi, îți recomandăm pantofi puțin mai ridicați, precum cei de la drcalm.ro.

Adidașii, adesea preferați în timpul liber, nu sunt ideali pentru picior, mai ales dacă nu sunt ficși pe gleznă. Dacă ii porți tot timpul, ai putea crea un dezechilibru postural cu efecte asupra genunchilor și gâtului. De asemenea, ar trebui să nu porți cizme vara. Acestea din urmă, de fapt, la căldură îți pot provoca probleme precum varice și insuficiență circulatorie, deoarece nu permit piciorului să respire.

Intră pe drcalm.ro pentru a alege încălțămintea potrivită!

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close