Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care este diferența dintre finet și alte tipuri de țesături?

Care este diferența dintre finet și alte tipuri de țesături?

Finetul este o țesătură moale și ușoară din bumbac, care este mai rezistentă decât lâna și care are capacitatea de a absorbi umezeala.

Care este diferența dintre finet și alte tipuri de țesături?
27 Apr 2020   •   18:40

Este folosit în multe țări ale lumii pentru fabricarea hainelor ușoare și călduroase – pijamale, lenjerii de corp pentru adulți și copii.

Are proprietăți care depășesc cu mult pe acelea ale țesăturilor din fibre artificiale și se folosește pentru confecționarea unor articole de îmbrăcăminte, pentru lenjeria de dormit și lenjeria de pat.

Există o mulțime de alte materii prime care se utilizează în scopul realizării lenjeriilor de pat, însă finetul oferă avantaje care derivă din cele ale fibrelor de bumbac.

Oamenii aleg lenjerii de pat din finet tocmai pentru aceste avantaje, printre care se află și prețul mic, accesibil oricărui buzunar.

Articolele din materiale artificiale sunt și mai ieftine decât cele din finet bumbac, dar nu sunt potrivite pentru copii și persoanele cu pielea sensibilă, pentru că sunt impermeabile la aer. Lenjeriile din fibre artificiale pot provoca adesea mâncărime și astfel somnul va fi mai puțin confortabil. Comparativ cu ele, cele din finet nu provoacă alergii și pot fi recomandate  ca lenjerii de pat pentru copii, bătrâni, persoane sensibile.

Caracteristicile țesăturilor din finet

În primul rând trebuie să amintim confortul deosebit, creat de aceste țesături. Analizând proprietățile materialului, unii specialiști au precizat deja că finetul este bun pentru lenjeriile de pat pentru copii, adulți și bebeluși. Beneficiile cumpărării produselor de pat (husă pentru pilotă, cearșaf, fețe de perne) din acest material sunt următoarele:

  • Rezistență în timp
  • Tușeu plăcut
  • Capacitatea de a lăsa corpul să respire
  • Reducerea transpirației
  • Confort adecvat
  • Spălare ușoară.

Lenjeriile din bumbac finet sunt perfecte pentru orice familie, nu au nevoie de îngrijire, sunt tot mai căutate din acest motiv. Majoritatea au imprimeuri frumoase, iar tușeul este plăcut la atingere și moale. Finetul are capacitatea de a menține căldura corpului și de a absorbi transpirația, asta asigură un somn plăcut pe tot parcursul nopții, ceea ce este un mare avantaj.

Acest material este o alegre bună pentru copiii mici, deoarece este de calitate înaltă și non-alergic. Are un tușeu plăcut la atingere, este moale, călduros și confortabil. De regulă, produsele pentru copii au un design tipic pentru aceștia, culori vesele, desene foarte frumoase, care vor crea în mod sigur în fiecare cameră o atmosferă minunată, indiferent dacă interiorul este clasic, tradițional sau modern.

Pentru bebeluși sunt utilizate întotdeauna țesături mai delicate și moi, iar finetul oferă aceste avantaje. Este foarte important ca un bebeluș nou-născut să fie învelit într-o lenjerie de pat foarte confortabilă și sigură, mai ales în primele sale luni de viață. Finetul este utilizat și pentru lenjerii de pat și pentru hăinuțe pentru bebeluși nou-născuți și copii.

Și adulții își doresc să aibă un somn bun după o zi obositoare și stresantă. De aceea ei aleg de multe ori lenjeriile de pat din finet pentru că preferă un așternut moale, atunci când au nevoie de un somn bun și liniștit. Finetul este confortabil și o alegere bună pentru odihnă, pentru a avea energie pozitivă în următoarea zi.

Bumbacul finet se remarcă prin costurile de producție mici pentru materiile prime, de aceea articolele de îmbrăcăminte (cămăși de noapte, pijamale, haine pentru bebeluși) și lenjeriile de pat nu sunt scumpe. La fel ca alte fibre din bumbac și finetul poate fi sensibil la activitatea microorganismelor, deci poate putrezi dacă nu este întreținut și spălat ori de câte ori este necesar. Este insolubil la solvenți organici, deci curățarea petelor de pe finet este posibilă.

În general, oamenii cumpără de obicei lenjerii din bumbac, pentru că preferă fibrele naturale. Ei aleg bumbacul finet, bumbacul satinat, bumbacul 100%,  inul și mătasea. Inul este antialergic, nu atrage praful, oferă protecție împotriva frigului. Lenjeria de pat din in poate asigura un somn confortabil.

Mătasea este delicată, fină, plăcută la atingere, nu atrage praful și nu provoacă alergii. Oamenii sunt încântați de lenjeriile de pat din mătase pentru că au un aspect elegant. Cele mai apreciate sunt lenjeriile tip satin, jacquard și damasc.

Finetul este un material rezistent în timp, însă mătasea îl întrece din acest punct de vedere. Unii ar spune că lenjeria de pat de damasc este cea mai rezistentă, este groasă și durabilă, dar și frumoasă, ușoară și delicată. Aceasta are o mare popularitate în întreaga lume.

Despre finet se știe deja că este perfect pentru confortul pielii și de asemenea preferat de clienți. Acest material este perfect pentru persoanele cu pielea delicată, care vor să doarmă într-un pat cu cearșaf moale și plăcut la atingere, cu perne care au un tușeu plăcut, într-o lenjerie de pat care își păstrează calitatea și după multe spălări repetate.

Materialele din bumbac sunt prietenoase cu corpul și cu mediul, sunt moi și plăcute la atingere, îndepărtează umiditatea, lasă corpul să respire și reduc semnificativ transpirația. Acestea au și imprimeuri frumoase, în tendințele modei, sunt potrivite și pentru nopțile calde și cele răcoroase.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close