Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Elevii Novakid.ro învață facil limba engleză prin intermediul metodei CLIL

Elevii Novakid.ro învață facil limba engleză prin intermediul metodei CLIL

Ce este învățarea integrată de conținut și limbă (CLIL)? De ce este eficientă? Cercetările arată că elevii care învață o limbă străină folosind metoda CLIL sunt mai motivați și mai pregătiți să facă față dificultăților lingvistice și academice, descurcându-se mai bine și la alte discipline școlare.

Elevii Novakid.ro învață facil limba engleză prin intermediul metodei CLIL
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2022   •   13:44

Profesorii platformei de limba engleză online Novakid, școala de limba engleză online pentru copii nr. 1 din Europa, utilizează această metodă de la lansarea Novakid în România. Iată de ce.

Învățarea integrată de conținut și limbă (CLIL) este una dintre metodologiile care propun ca predarea și comunicarea să se facă direct în acea limbă străină, fără momente de conectare între elev și profesor în limba nativă. Așa cum spune și numele, această metodă are două direcții: studenții formează o bază de cunoștințe într-o anumită materie (de exemplu: geografie, istorie, biologie) și, în același timp, își dezvoltă abilitățile lingvistice.

Acest procedeu a apărut și s-a dezvoltat în mod activ în Europa, ca reacție la variantele ineficiente de învățare a limbii engleze care existau între anii 1980 și 1990, ce nu puteau forma elevi care să comunice fluent în viața de zi cu zi. 

Eficiența metodologiei CLIL

În prezent, CLIL este practicată în multe școli din Europa, fiind iubită atât de copii, cât și de părinți. S-a dovedit a fi o metodă fiabilă de învățare a limbii engleze și a câștigat mult respect în rândul profesorilor.

Cercetătorii Wolff și Dalton-Puffer spun că această abordare este atât de eficientă datorită următorilor factori cheie:

  • În primul rând, imersiunea în mediul real al limbii străine, în care engleza nu este scopul, ci mijlocul de educație;

  • În al doilea rând, utilizarea materialelor autentice, care ajută la o mai bună învățare a informațiilor lingvistice;

  • În al treilea rând, un profesor vorbitor nativ facilitează îmbunătățirea semnificativă a abilităților conversaționale în limba engleză și a competenței de comunicare.

Învățarea integrată de conținut și limbă - parte din lumea Novakid

Platforma online de limba engleză Novakid folosește metoda CLIL ca principal instrument de învățare în cursurile Time2Talk și Virtual Explorer, precum și în timpul unor lecții de engleză generală.

Lecțiile dezvoltate în jurul acestei abordări permit studenților să se cufunde în discuții despre cele mai interesante și relevante subiecte: istoria lumii, probleme de ecologie, misterele omenirii, precum și să învețe despre geniile din trecut sau mințile strălucitoare ale prezentului.

Cum se desfășoară discuțiile? În engleză, desigur! Profesorii Novakid sunt vorbitori nativi, iar platforma online special dezvoltată creează toate condițiile necesare pentru „imersiunea” deplină în subiect și interacțiunea activă pe toată durata lecției.

„Ceea ce este special la utilizarea acestei metode în cadrul Novakid este faptul că fiecare lecție e interactivă și ilustrativă. Toate cursurile au cuvinte și seturi de construcții lexicale pe care elevii trebuie să le folosească în timpul tururilor 3D sau a discuțiilor cu profesorul. Platforma interactivă și tehnologia VR fac acest proces educațional interesant și captivant”, spune Amy Krolevetskaya, șefa programelor educaționale Novakid.

Vă doriți ca piticii voștri să nu învețe doar engleza, ci și să descopere lumea prin intermediul ei? Înscrieți-i la o lecție de probă gratuită pe site-ul Novakid.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close