Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Informații utile despre care poate fi cel mai bun elevator auto hidraulic pentru un atelier mecanic

Informații utile despre care poate fi cel mai bun elevator auto hidraulic pentru un atelier mecanic

Atelierul mecanic trebuie să fie mereu în prim plan, mai ales că în prezent vehiculele au sisteme destul de complexe care necesită cea mai bună tehnologie pentru a le putea repara.

Informații utile despre care poate fi cel mai bun elevator auto hidraulic pentru un atelier mecanic
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2021   •   15:02

Astfel, unele dintre echipamentele care nu pot lipsi sunt diversele elevatoare auto hidraulice, al căror obiectiv principal este elevarea vehiculului care are nevoie de o anumită reparație, cum ar fi schimbarea anvelopelor, plăcuțelor de frână, frânelor sau țăvii de eșapament.

Aceste echipamente interesante facilitează accesul la diferitele componente ale vehiculelor, în special la cele greu accesibile, ceea ce permite mecanicilor să efectueze reparații cu o viteză și precizie mai mari. Merită clarificat faptul că elevatoarele pot fi utilizate pentru repararea tuturor tipurilor de vehicule, de la motociclete mici, până la cele mai mari mașini de lux, și pot fi utilizate atât în domeniul profesional (ca în cazul atelierelor mecanice), cât și în sectorul domestic.

Este adevărat că, atunci când vorbesc despre acest echipament, mulți oameni se întreabă adesea cine a fost inventatorul acestei tehnologii interesante care este din ce în ce mai utilizată în sectoare comerciale, precum piețe, restaurante, supermarketuri, printre altele, dar precum și în sfera internă, cum ar fi parcări și în garaje.

Ei bine, inventatorul acestui echipament interesant și foarte modern a fost Richard Dudgeon, un mașinist născut în secolul al XIX-lea, care, datorită ingeniozității sale, a avut capacitatea și inteligența de a crea o mașină capabilă să înlocuiască cricul cu șurub care era ridicat manual și era folosit în mod obișnuit în acea epocă. Desigur, de-a lungul anilor, elevatorul a evoluat și, deși este adevărat că ideea este aceeași, tehnologia care este implementată este din ce în ce mai modernă.

Un echipament cu un mod de funcționare foarte interesant

Modul de funcționare a elevatoarelor auto se bazează pe principiul lui Pascal, care stabilește că presiunea exercitată asupra unui fluid din interiorul unui container care nu se deformează este transmisă cu aceeași intensitate în toate direcțiile. În acest fel, elevatoarele hidraulice folosesc principiul enunțat de Pascal, care se materializează prin utilizarea a doi cilindri (unul mic și unul mai mare) care au scopul de a crește presiunea la niveluri ridicate, cu scopul de a putea eleva mașini ușor și rapid.

În acest fel, energia necesară pentru elevarea sarcinii este transmisă printr-o pompă, care are un motor electric care transmite fluidul hidraulic către cilindri, care, la rândul lor, răspund la stimulul și, prin urmare, provoacă elevarea mașinilor care necesită reparații.

Tipuri de elevatoare auto hidraulice

Elevatoarele auto hidraulice pot fi clasificate în diferite moduri, dar unul dintre cele mai utilizate de specialiști se bazează pe tipul de vehicul care urmează să fie elevat, adică există elevatoare hidraulice pentru mașini, motociclete, camioane, quad-uri și alte vehicule mai speciale, cum ar fi stivuitoare, de exemplu.

Care este elevatorul utilizat în atelierul mecanic

În atelierul mecanic, trebuie remarcat faptul că trebuie să se utilizeze elevatoare hidraulice cu două coloane, deoarece pot eleva autoturisme și camioane ușoare.

De asemenea, trebuie să spunem că acest echipament este foarte eficient în zonele rurale, deoarece poate fi folosit la elevarea tractoarelor utilizate la ferme. În plus, acest tip de elevator este cel utilizat de cei în al căror garaj nu există spațiu decât pentru o mașină.

După cum sugerează și numele, acest tip de elevator are două coloane puternice, precum și o pereche de brațe de susținere pentru stabilitate. Aceste elevatoae sunt de obicei simetrice, adică brațele lor de susținere sunt situate față în față și susțin 50% din încărcătura fiecăruia dintre ele.

Există însă și elevatoare asimetrice, care au brațe rotative care permit o accesibilitate la diferite componente ale vehiculului. În ambele cazuri, trebuie spus că mecanismele sunt foarte eficiente și oferă beneficii interesante. Alegerea unui anumit tip de elevator va depinde de nevoile și preferințele fiecărei persoane.

De unde puteți cumpăra elevatoare auto hidraulice ieftine și de cea mai bună calitate?

Dacă sunteți pe punctul de a cumpăra un elevator auto hidraulic, cu siguranță vă doriți să achiziționați unul ieftin și de cea mai bună calitate. Din acest motiv, vă recomandăm să intrați în magazinul online eqp.ro, acolo unde veți găsi oricând diverse modele de elevatoare auto la cele mai bune prețuri.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close