Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Îți construiești o nouă casă? Iată ce trebuie să faci înainte de a te muta

Îți construiești o nouă casă? Iată ce trebuie să faci înainte de a te muta

O casă nouă reprezintă un nou început, de care te bucuri cu siguranță. Însă, acest pas vine la pachet și cu alte nevoi și necesități, care trebuie îndeplinite, încă dinainte să te muți efectiv în noua locuință.

Îți construiești o nouă casă? Iată ce trebuie să faci înainte de a te muta
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    15 Oct 2021   •   12:21

Așadar, pentru a te asigura că totul este pus la punct, sunt câțiva pași pe care trebuie să-i parcurgi, în legătură cu siguranța și confortul tău.

În acest articol, vei afla ce lucruri trebuie să faci înainte de a te muta în noua ta casă!

  • Asigurarea locuinței

Asigurarea locuinței este un pas pe care nu trebuie să-l ignori. Aceasta te poate sprijini atât în cazuri extreme, cât și în cazuri mai puțin grave. Fie că este vorba despre incendiu, furt sau inundații, fie că pot avea loc alte catastrofe naturale sau fenomene atmosferice, o asigurare de acest gen îți protejează bunurile, clădirea, dar și spațiile exterioare. Dacă ai nelamuriri, apelează la o companie specializată în astfel de polițe pentru asigurarea facultativă a locuinței. De exemplu, Asirom.ro îți poate pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege avantajele de care poți beneficia de pe urma unei astfel de inițiative. 

  • Siguranța casei

Siguranța casei este esențială. Pe langa asigurarea casei, pentru a putea diminua riscurile ce pot apărea, dotează-ți casa cu sisteme de alarmă sau de supraveghere, dar și cu senzori care se activează în caz de pericol. Există senzori de fum sau de gaz, care pot fi extrem de utili în anumite circumstanțe. Detectoarele de gaz, de pildă, pot fi chiar obligatorii prin lege în diferite situații – documentează-te cu privire la reglementările în vigoare și află ce trebuie să faci pentru a te asigura că ai toate echipamentele de care este nevoie pentru siguranța locuinței tale.

  • Cunoaște-ți vecinii!

Vecinii sunt un element important – de aceea, trebuie să-i cunoști înainte de a te muta. Trebuie să fii sigur, în primul rând, ca nu vei avea mari probleme cu ei, și este bine să-i anunți în legătură cu eventualele lucrări care se vor desfășura în casa ta. Nu este obligatoriu să creezi o relație solidă între tine și vecinii tăi, însă vei vedea că, în anumite circumstanțe, astfel de conexiuni pot fi utile. De exemplu, atunci când vei pleca mai mult timp de acasă, în concediu sau în delegații, poate fi folositor să te bazezi pe cineva cunoscut, care să fie în preajma locuinței, în caz că este nevoie de ceva. De multe ori, instalațiile electrice sau cele de apă pot genera surprize neplăcute, pe care nu le poți gestiona de la distanță. Prin urmare, este bine să ai oameni la care să poți apela.

În concluzie, sunt o serie de elemente pe care este recomandat să le iei în calcul înainte de a te muta. Bineînțeles, sunt și alte detalii pe care trebuie să le ai în vedere, însă important este să te informezi în prealabil, pentru a fi pregătit. După ce afli care sunt pașii, nu ezita să pui în practică tot ceea ce ți-ai propus!

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close