Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Motive pentru care ar trebui să optezi pentru un cuptor încorporabil

Motive pentru care ar trebui să optezi pentru un cuptor încorporabil

Uneori simțim nevoia să facem mici schimbări în bucătărie. Poate fi vorba despre mobilier, de gresie sau de parchet. Dar și de electrocasnice. Cuptorul încorporabil este unul din electrocasnicele utile în bucătărie care posedă o mulțime de calități.

Motive pentru care ar trebui să optezi pentru un cuptor încorporabil
de Georgiana Adam    |    28 Iul 2022   •   16:24

Iată mai jos câteva motie pentru care ar trebui să optezi și tu pentru un cuptor încorporabil.

Un cuptor încorporabil pentru a câștiga spațiu

Numeroase sunt motivele pentru care ar trebui să optezi pentru un cuptor încorporabil. Întâi și întâi, te ajută să câștigi spațiu în bucăărie. Cuptorul încorporabil nu se așează pe sol cea ce este un plus. Îl poți drept urmare așeza deasupra mașinii de spălat sau deasupra altui aparat electrocasnic. Este cel mai bun cuptor pe care trebuie să îl ai dacă deții o bucătărie de mai mici dimensiuni. În cazul în care ai o bucătărie mai mare, acesta te va ajuta să beneficiezi de mai mult spațiu. Profită de spațiul pe care îl oferă.

Un cuptor încorporabil pentru o bucătărie mai practică

Dacă vei opta și tu pentru cuptoare încorporabile munca ta în bucătărie va fi ușurată. Datorită faptului că nu ocupă mult spațiu poate fi pus la înălțimea care îți convine. Astfel, vei avea acces cu ușurință la cuptorul încorporabil și îl vei putea folosi fără prea mari dificultăți. Curățarea sa este facilă datorită faptului că ai acces ușor și rapid la sistemul de iluminare și de ventilare dar și la grilaj.

Un cuptor încorporabil pentru a favoriza designul bucătăriei

Cuptorul încorporabil, alături de plite încorporabile este genul de electrocasnic care contribuie la înfrumusețarea decorului bucătăriei tale. Datorită faptului că nu ocupă mult loc, doar partea din față este vizibilă. Celelalte părți ale cuptorului încorporabil care posedă un design diferit față de partea din față rămân ascunse astfel încât stilul decorativ al bucătăriei să fie păstrat.

Drept urmare, un cuptor încorporabil, alături de o plită, arată mai bine decât un aragaz pe gaz, trebuie să recunoaștem acest lucru. Cel mai adesea, cuptorul încorporabil vine să sprijine decorul bucătăriei tale. Nu ocupă mult spațiu, doar partea din față este vizibilă în bucătărie, cel mai adesea din inox sau de culoare neagră ceea ce aduce un plus de rafinament.

Un cuptor încorporabil pentru o bucătărie armonizată

Experiențele au arătat faptul că, atunci când o bucătărie este echipată cu un mobilier și electrocasnice asortate, rezultattul este o armonie perfectă. Atunci când cumperi un prăjitor de pâine sau un cuptor cu micorunde va trebuie să le armonziezi cu principalele electrocasnice din bucătărie, plita și cuptorul. Vei vedea atunci bucătăria ta drept o încăpere completă, cu un aspect mai mult decât plăcut. Spațiul tău de gătit va avea un aspect ergonomic.

În funcție de configurația bucătăriei tale dar și de spațiul disponibil, poți monta un cuptor idependent de plită, în orice zonă a bucătăriei îți dorești, cu condiția însă să îl poți racorda la sursa de alimentare.

Cuptor din inox sau cuptor de culoare neagră?

Pe lângă utilitatea sa, trebuie să ai în vedere și stilul cuptorului. Acesta nu va face decât să completeze estetica bucătăriei drep turmare trebuie să te orientezi spre un cuptor încorporabil cu un design și o culoare care să se potrivească în decor.

Spre exemplu, într-o bucătărie tradițională, mobilată cu dulapuri în culori deschise, poți opta pentru un cuptor de culoare alb sau crem. Într-o bucătărie amenajată în stil industrial poți alege un cuptor negru sau argintiu. Încearca să alegi un cuptor cu finisaj similar celorlalte aparate electrocasnice din bucătărie. 

Ține cont de sfaturile de mai sus când cauți cuptorul ideal pentru bucătăria ta pentru a beneficia de estetică și funcționalitate deopotrivă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close