Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Nu te opri din mișcare, oprește crampele musculare

Nu te opri din mișcare, oprește crampele musculare

Te-ai trezit de multe ori din somn pentru că ai simțit un cârcel în talpă? Sau te-ai oprit din a face sport pentru că brusc a apărut un cârcel? Sau, și mai grav: ai fost pe punctul de a provoca un accident pentru că în timp ce conduceai liniștit spre birou un cârcel nesuferit ți-a dat de furcă? Ei bine, nu lăsa cârceii să te incomodeze, apelează la Doppelherz aktiv Cârcel STOP. Dar nu înainte de a afla mai jos ce sunt cârceii, ce anume determină apariția lor și ce poți face pentru a evita apariția lor!

Nu te opri din mișcare, oprește crampele musculare
Sursa foto: Doppelherz
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2021   •   11:31

Cârceii sau, altfel spus, crampele musculare reprezintă o contracție bruscă și involuntară a unuia sau mai multor mușchi. Dacă ai fost vreodată trezit noaptea, știi deja că crampele musculare pot provoca dureri severe. Deși în general inofensive, crampele musculare pot face temporar imposibilă utilizarea mușchiului afectat, pe o durată de intensitate diferită, de la câteva secunde până la câteva minute.

Perioadele lungi de exerciții fizice sau de muncă fizică, în special atunci când este cald, pot duce la apariția cârceilor. De asemenenea, pot fi provocați și de unele medicamente și anumite afecțiuni medicale. Dar nu te neliniști. De multe ori, poți trata cârceii acasă, folosind modalități de auto-îngrijire. Printre ele se numără și administrarea suplimentelor alimentare, care au o doză optima de magneziu și potasiu – recomandată .

Gama Doppelherz Cârcel STOP oferă o combinație unică de minerale și vitamine care protejează împotriva cârceiilor. Fie că preferi administrarea suplimentelor alimentare sub formă de comprimate sau comprimate efervescente, la Doppelherz le poți alege pe amândouă. În plus, recent s-a lansat și Doppelherz Cârcel STOP Extra, o formulă cu o doză mai mare de potasiu și magneziu.

Dar, înainte de a descoperi mai multe despre produse, hai să aflăm mai multe despre simptomele și cauzele cârceilor.

Simptome:

Cel mai frecvent, cârceii se dezvoltă în mușchii picioarelor, în special în talpă, unde începem să simțim o durere bruscă și ascuțită.

Crampele musculare dispar de obicei de la sine și rareori sunt suficient de grave pentru a necesita îngrijiri medicale. Cu toate acestea, ia în calcul să consulți medicul dacă cârceii:

  • Îți provoacă un disconfort sever

  • Sunt însoțiți de umflarea picioarelor, roșeață sau modificări ale pielii

  • Sunt asociați cu slăbiciune musculară

  • Apar frecvent

  • Nu trec odată cu auto-îngirjirea

  • Nu au o cauză evidentă, cum ar fi exercițiile fizice intense

Cauzele apariției cârceilor:

Utilizarea excesivă a unui mușchi, deshidratarea, tensiunea musculară sau pur și simplu menținerea unei poziții pentru o perioadă prelungită pot provoca cârcei sau, cum se mai numesc ei, crampe musculare. În multe cazuri, însă, cauza nu este cunoscută.

Deși majoritatea crampelor musculare sunt inofensive, unele pot fi legate de o afecțiune medicală, cum ar fi:

  • Alimentareaa inadecvată a sângelui. Atunci când faci exerciții fizice, îngustarea arterelor care îți transportă sânge la picioare (arterioscleroza extremităților) poate produce dureri asemănătoare crampelor care apar la nivelul picioarelor și care vor dispărea, de obicei, la scurt timp după încetarea exercițiului.

  • Compresie nervoasă. Compresia nervilor din coloana vertebrală (stenoza lombară) poate produce, de asemenea, dureri asemănătoare cârceilor. Durerea se agravează de obicei cu cât mergeți mai mult. Mersul într-o poziție ușor flexată – ca atunci când împingi un coș de cumpărături - poate îmbunătăți sau întârzia apariția simptomelor.

  • Epuizarea mineralelor. O dietă cu prea puțin Potasiu, Calciu sau Magneziu poate contribui la apariția cârceilor în zona picioarelor. Utilizarea diureticelor - medicamente deseori prescrise pentru hipertensiune arterială - pot, de asemenea, să contribuie la epuizarea aceste minerale din organism. Pentru a evita acestă cauză, apelează la Doppelherz Cârcel STOP:

Doppelherz aktiv Cârcel STOP îți oferă protecție de nota 10 împotriva cârceilor. Formula sa, cu 300 mg Magneziu și 300 g Potasiu, alături de Vitaminele B6 și B12, dar și Fier, Zinc și Crom conlucrează în numeroase procese metabolice din organism, contribuind la metabolismul energetic normal, dar și la funcționarea normală a sistemului nervos și a celui muscular. În plus, Magneziul contribuie la echilibrul electrolitic, în timp ce Potasiul are un rol important în mențiunea tensiunii arteriale normale.

Doppelherz aktiv Cârcel STOP comprimate efervescente, cu aceeași formulă îți oferă însă și o administrare ușoară și absorbție rapidă. În plus, au gust delicios și răcoritor de lămâie și grapefruit.

Doppelherz aktiv Cârcel STOP Extra are o formulă cu o doză mai mare de Magneziu (500 mg) și Potasiu (300 mg), îmbogățită cu Calciu și Vitamina D. Se recomandă persoanelor care se confruntă cu crampe musculare, indiferent de vârstă și de implicarea în activități fizice. Calciul este un mineral esențial și este necesar pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților. De asemenea, contribuie la funcționarea normală a mușchilor și la coagularea normală a sângelui. Vitamina D susține absorbția calciului, funcția musculară normal, precum și întreținerea oaselor și funcția normală a sistemului imunitar.

Anumiti factori pot crește riscul apariției cârceilor. Printre cei mai des întâlniți factori de risc, putem aminti:

  • Vârstă. Persoanele în vârstă pierd masă musculară, astfel încât mușchiul rămas poate fi suprasolicitat mai ușor.

  • Deshidratare. Sportivii care devin obosiți și deshidratați în timp ce practică sport în zile călduroase dezvoltă frecvent crampe musculare.

  • Sarcina. Crampele musculare sunt, de asemenea, frecvente în timpul sarcinii.

  • Afecțiuni medicale. Este posibil să dezvolți un risc mai mare de crampe musculare dacă ai diabet sau tulburări ale nervilor, ficatului sau tiroidei.

Prevenție:

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta la prevenirea crampelor:

  • Evită deshidratarea. Bea multe lichide în fiecare zi. Cantitatea necesară de lichide depinde de ceea ce mănânci, de sexul tău, de nivelul tău de activitate, de vreme, de sănătatea ta, de vârsta și de medicamentele pe care le iei. Fluidele îți ajută mușchii să se contracte, să se relaxeze și să mențină celulele musculare hidratate și mai puțin iritabile. În timpul activității fizice, obișnuiește-te să bei lichide la intervale regulate și continuă să o faci și o bună bucată de timp după ce ai terminat.

  • Fă stretching pentru mușchii. Fă streching înainte și după sport. Dacă ai tendința de a avea cârcei la picioare noaptea, fă puține exerciții de întindere înainte de culcare. Exercițiile fizice ușoare, cum ar fi mersul cu bicicleta staționară câteva minute înainte de culcare, pot, de asemenea, ajuta la prevenirea crampelor în timp ce dormiți.

  • Ia preventiv orice produs din gama Doppelherz Cârcel STOP. Produsele sunt disponibile în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close