Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Obiceiuri care creează un mediu sănătos în propriile locuințe

Obiceiuri care creează un mediu sănătos în propriile locuințe

În pofida faptului că se anunță măsuri de relaxare, este bine să nu lăsăm garda jos și să fim precauți și vigilenți, mai ales dacă dorim să ne bucurăm din plin de vara care bate la ușă.

Obiceiuri care creează un mediu sănătos în propriile locuințe
de Georgiana Adam    |    07 Iun 2021   •   10:08

Fiecare dintre noi poate aduce propriul aport în calmarea situației actuale și chiar în încetarea pandemiei, iar totul începe cu propria locuință.

Atunci când avem grijă de locuința noastră înseamnă că avem grijă de noi și de cei care locuiesc împreună cu noi în fiecare zi. Astfel reușim să le arătăm că ne pasă.

Cu toții știm să creăm și să păstrăm un minimum de curățenie în propriile case, astfel încât să formăm un mediu prielnic pentru oameni și animale de companie, dar sunt câteva metode prin care se creează un mediu sănătos și igienizat, metode ce ar trebui să le transformăm în obiceiuri cât mai rapid posibil.

Obiceiuri prin care creăm un mediu sigur și curat chiar în propria locuință

Montarea plaselor de țânțari

Căldura aduce inevitabil insecte, care sunt necesare mediul înconjurător, dar care perturbă liniștea interioară a locuinței. Printre cele mai active insecte în sezonul cald se numără: țânțarii, albinele, viespile și muștele.

Pentru a preveni în mod ecologic pătrunderea lor în locuință, cea mai bună soluție o reprezintă plasele de țânțari.

Montarea unor plase de insecte reprezintă cea mai bună barieră împotriva insectelor sâcâitoare. Deși ar putea părea dificilă instalarea lor, pe piață există kituri complete cu plase anti țânțari care permit montarea cu un minimum de efort chiar din partea cumpărătorului, astfel încât aceștia să economisească bani.

Plasele de țânțari pentru uși de balcon și ferestre nu sunt bune doar pentru menținerea la distanță a insectelor, ele reprezintă în realitate și un filtru eficient împotriva poluanților regăsiți în mediul exterior.

Schimbarea textilelor din locuință

Este bine să ne adaptăm locuința la anotimpuri exact așa cum ne adaptăm și propriile haine și nu doar pentru că reușim astfel să aducem un aer fresh căminului nostru, dar aducem o serie de beneficii pentru sănătate.

Schimbarea lenjeriilor groase cu huse de pat elastice cu fețe de pernă din bumbac și renunțarea la pilotele groase reduce considerabil supraîncălzirea pe timpul nopții.

Bumbacul este recunoscut pentru puterea sa mare de absorbție a lichidelor corporale și de reglare a temperaturii corporale, ceea ce duce la un somn odihnitor.

În plus, lenjeriile de pat pentru iarnă și pilotele de iarnă trebuie curățate și igienizate corespunzător după folosire, iar folosirea lor doar în perioadele sezoniere va duce garantat la prelungirea longevității acestora.

Contractarea unui serviciu de curățenie periodică

Fiecare dintre noi știe să realizeze curățenie de întreținere sau săptămânală, dar profesioniștii în curățenie vor executa o curățenie exemplară.

Alegerea unui serviciu de curățenie generală vă garantează o locuință curată și dezinfectată în amănunt, astfel încât bacteriile și virușii să fie eliminați în profunzime.

De cele mai multe ori, atunci când apelați la servicii de curățenie profesionale, echipa de curățenie vine cu propriile sale produse.

Este recomandat să faceți o cercetare a produselor folosite de către echipa de curățenie pentru a preveni posibilii alergeni. În cazul în care aveți copii mici sau animale de companie în locuință, cea mai bună soluție este să apelați la firme de curățenie ce folosesc produse bio de curățat.

Dezinfectarea hainelor

În momentul actual, există foarte mulți dezinfectanți pentru haine ca urmare a faptului că unele bacterii și viruși nu sunt eliminați la temperaturi de 30 de grade Celsius.

Aceste soluții de dezinfectare a hainelor sunt extrem de eficiente și chiar reprezintă o bună soluție pentru hainele copiilor pe care nu va mai trebui să le dezinfectați cu abur.

Aruncarea regulată a gunoiului

Pentru a evita mirosurile neplăcute în locuință, dar și apariția gândacilor de bucătărie, cea mai bună soluție este să aruncați cu regularitate gunoiul atunci când coșurile de gunoi sunt pline.

În plus, coșurile de gunoi ar trebuie să fie mereu acoperite pentru a nu atrage gândacii nedoriți sau furnicile prin mirosul pe care îl degajă.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close