Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tot ce vrei să știi despre hidrofoare și cum te ajută

Tot ce vrei să știi despre hidrofoare și cum te ajută

Folosirea unui hidrofor este, la ora actuală, una dintre cele mai eficiente, dar și sigure soluții referitor la alimentarea locuinței cu apă potabilă. Pentru a afla mai multe despre acest sistem, dar și avantajele acestuia, rândurile următoare sunt special pentru tine.

Tot ce vrei să știi despre hidrofoare și cum te ajută
de Georgiana Adam    |    26 Oct 2021   •   12:22

Cum acționează un hidrofor

În cazul în care este nevoie de alimentare cu apă din fântâni sau puțuri, folosirea de hidrofoare este un mare plus, deoarece cu ajutorul acestora este pompată apa de la sursă și de a oferi cantitatea de care este nevoie, atât pentru nevoile familiei, dar și pentru unele activități de grădinărit, de exemplu.

Unde poate fi localizat un hidrofor

Atunci când iei în calcul achiziționarea unui hidrofor pentru locuința ta, trebuie să știi foarte bine care este și locul unde urmează ca acesta să fie amplasat. Recomandările specialiștilor sunt destul de clare în acest sens, și este indicat ca el să fie amplasat cât mai aproape de sursa de colectare a apei.

Dacă nu este posibilă această amenajare, în subsolul casei sau în garaj este o altă variantă demnă de luat în seamă. Atenție însă, niciodată un hidrofor nu trebuie amplasat undeva în interiorul casei, deoarece acesta emite un zgomot care poate fi destul de deranjant.

La ce să fim atenți atunci când se achiziționează un hidrofor

Chiar dacă nu ești un bun cunoscător în domeniu, sunt multe detalii despre care poți să ții cont atunci când cumperi un hidrofor. În primul rând, este necesar să știi datele despre necesarul de apă curentă. Este o investiție pe termen lung, așa că nu trebuie să te grăbești atunci când iei această decizie.

Tipul de hidrofor de care ai nevoie

Pe piață există mai multe modele de hidrofoare, așa că trebuie să îl achiziționezi pe cel care corespunde cel mai bine cerințelor tale. Dacă este vorba despre o adâncime maximă care nu trece de 9 metri, atunci poți opta pentru hidrofoare de suprafață, care nu au un motor foarte puternic, ceea ce înseamnă că nu au cum să preia apa care se află la o adâncime mai mare.

Majoritatea consumatorilor casnici folosesc acest tip de hidrofor, deoarece este unul care corespunde cel mai bine cu cerințele lor și care nici nu consumă foarte multă energie electrică.


Atunci când avem de a face cu adâncimi care ajung până la 25 de metri, ar fi indicat un hidrofor cu pompă cu ejector, care are un motor mult mai puternic. În fine, pentru adâncimile care depășesc 25 de metri, hidrofoarele cu pompa submersibilă sunt cea mai bună variantă.

Avantaje oferite de montarea unui hidrofor

Pentru cei care nu au parte de apă curentă pentru locuință, hidroforul reprezintă cea mai bună soluție. Este vorba în special de cei care locuiesc în mediul rural, unde această problemă este mult mai des întâlnită, pentru că aici nu există posibilitatea de a te racorda la rețeaua publică de canalizare și alimentare cu apă.

Puțurile și fântânile sunt cele folosite în acest caz, iar montarea unui hidrofor este esențială.

Sunt multe avantajele de care poți avea parte atunci când decizi ca în locuința ta să instalezi un astfel de sistem, iar pe câteva dintre ele, cele mai importante, ți le prezentăm și noi în continuare.

Perfecte pentru irigarea artificială

Dacă locuiești la curte, cu siguranță ai și o grădină mai mare sau mai mică, unde cultivi multe dintre legumele necesare pentru consumul familiei, sau poate chiar ai o afacere din comercializarea lor. Este important așadar să te preocupi de tot ce înseamnă îngrijirea culturilor, iar printre acestea se află și irigațiile. Cu ajutorul unui hidrofor, fluxul necesar de apă în grădină, dar și în locuință, treburile sunt mult mai ușoare.

Pot prelua apa de la adâncimi mari

În funcție de zona în care locuiești, este posibil ca apa să nu fie la o adâncime rezonabilă, ci chiar să ajungă până la aproape 20, chiar 25 de metri sau chiar mai mult. Nicio problemă, pentru că există, după cum ți-am amintit ceva mai sus, și hidrofoare care pot prelua apa chiar și în cazul unor adâncimi mari.

Eficiente, dar și accesibile

Deși par mari consumatoare de energie electrică, de fapt hidrofoarele stau mai bine decât crezi la acest capitol. Astfel, pentru că au un număr redus de porniri și opriri, chiar sunt eficiente din acest punct de vedere. Cât despre preț, nu sunt chiar atât de dificil de achiziționat.

Mentenanța hidroforului

Atunci când este întreținut așa cum se cuvine, nu vei fi nevoit să scoți mulți bani din buzunar pentru mentenanța acestuia. Atenție însă: niciodată nu încerca să intervii cu vreo improvizație pentru a-l face să meargă mai repede sau orice altceva îți trece prin cap.

Este nevoie ca modificările, indiferent de natura lor să se facă doar de profesioniști, pentru că în caz contrar riști multe incidente neplăcute, și chiar nu vrei să ai de a face cu ele.

Pentru perioadele sezonului rece, când temperaturile scad mult sub 0 grade, este important ca hidroforul să fie prevăzut cu un bușon de eliberare a apei.

În acest fel, nu doar că vei elimina apa, dar și riscul ca motorul sau rezervorul să fie deteriorate este mult mai redus.

Indiferent dacă este vorba despre lucrări de mentenanță, anumite modificări sau instalarea unui hidrofor în locuința ta, întotdeauna apelează la specialiști pentru acestea. Sunt prea mari riscurile pentru a te juca cu siguranța ta și a familiei tale.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close