Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vezi detalii despre ISO 9001 aici pentru a înțelege de ce este importantă deținerea certificării

Vezi detalii despre ISO 9001 aici pentru a înțelege de ce este importantă deținerea certificării

ISO 9001 este cel mai popular certificat, de acesta știind atât persoanele care sunt specializate în domeniul managementului calității cât și persoanele care au calitatea de clienți.

Vezi detalii despre ISO 9001 aici pentru a înțelege de ce este importantă deținerea certificării
de Georgiana Adam    |    25 Iun 2021   •   09:50

Pe majoritatea produselor pe care le achiziționăm este trecut faptul că respectivul produs este certificat din punct de vedere ISO 9001. Cu toate că nu toate persoanele știu ce presupune deținerea unei astfel de certificări este clar că produsele care sunt certificate sunt mai calitative.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este recomandată deținerea unei astfel de certificări însă nu este singurul motiv pentru care firmele care compun mediul de afaceri românesc ar trebui să dețină cel puțin certificarea ISO 9001.

Ce este aceasta și care sunt principalele beneficii oferite de către deținerea unei astfel de certificări sunt întrebări ale căror răspunsuri vor fi oferite în continuarea acestui articol.

Ce este ISO 9001

Certificatul ISO 9001 este unul dintre certificatele eliberate de către Organizația Internațională pentru Standardizare. Scopul acestei organizații este de a ajuta firmele să devină mult mai bune din toate punctele de vedere.

Pentru a se putea întmpla acest lucru este necesar ca firmele care doresc dobândirea unei certificări ISO să respecte cu exactitate standardele de calitate impuse de către specialiștii care lucrează în cadrul organizației mai sus menționată.

Aceștia analizează constant care sunt cele mai potrivite concepte care trebuie implementate pentru a putea spori gradul de calitate al serviciilor sau produselor realizate de către o firmă care activează în mediul de afaceri.

Deținerea unui certificat ISO 9001 semnifică faptul că firma care deține certificarea este o firmă care se bazează pe un management al calității foarte bine dezvoltat. Ca urmare a acestei situații produsele și serviciile comercializate de către firmă sunt la un nivel calitativ foarte bun.

Cu toate că nu este obligatorie deținerea unei certificări ISO, deținerea certificatului ISO 9001 este o recomandare pe care trebuie să o implementeze orice proprietar de firmă.

Beneficiile oferite de către deținerea unei astfel de certificări sunt mai mult decât notabile și ajută la crearea unui brand foarte puternic și rezistent pe piață.

Fiecare antreprenor își dorește să reușească în domeniul de activitate în care dorește să activeze motiv pentru care face tot ceea ce este posibil pentru a atinge succesul mult dorit.

Obținerea certificării ISO 9001 este un mic pas care trebuie parcurs pentru ca la un moment dat fiecare dintre noi să reușească în mediul de afaceri. Cei care activează în acest mediu de activitate știu cât de greu este să lucrezi și să performezi în afaceri.

Așadar, trebuie încercat tot ceea ce este psobil pentru a putea atinge succesul la un moment dat. Fără nici o urmă de îndoială, și obținerea certificării ISO 9001 este o încercare care trebuie realizată pentru ca la un moment dat să fie atins succesul.

Beneficii oferite de către deținerea unui certificat ISO 9001

Cu toate că certificarea ISO 9001 nu este obligatorie pentru firmele care desfășoară activități în mediul de afaceri românesc, deținerea unei astfel de certificări oferă multe beneficiii. Cele mai notabile sunt următoarele:

  • Inoculează în mintea clienților că produsele sau serviciile comercializate sunt la cel mai bun nivel de pe piață. Având în vedere acest detaliu se poate spune că deținerea unei certificări ISO 9001 este și un bun instrument de marketing.

  • Crește gradul de eficiență al firmei. Principala caracteristică a certificării ISO 9001 este că oferă cele mai bune alternative pentru a putea oferi cele mai bune produse sau servicii. Prin implementarea acestui tip de certificare se eficientizează procesul de producție ceea ce conduce la diminuarea costurilor de producție. Acest aspect are un impact pozitiv asupra balanței financiare a firmei.

  • Oferă un plus de încredere și vizibilitate. Există persoane care în momentul în care achiziționează un produs sau un serviciu țin cont dacă firma de la care realizează achiziția deține sau nu o astfel de certificare. Având în vedere acest aspect se poate spune că certificatul ISO 9001 constitue un atu în lupta cu celelalte firme.

  • Oferă posibilitatea de a participa la licitații publice. Aceasta este singura situație în care deținerea unei certificări ISO 9001 este obligatorie. În rest totul este opțional. Pentru că autoritățile publice doresc să realizeze lucrări durabile au introdus în cerințele care trebuie îndeplinite pentru eligibilitate și necesitatea deținerii certificării ISO 9001.

  • Contribuie la realizarea parteneriatelor internaționale. Certificatul ISO 9001 este garanția lucrului bine făcut motiv pentru care deținerea unei astfel de certificări este necesară pentru a putea stabili parteneriate internaționale.

Acestea sunt doar o parte dintre beneficiile oferite de către certificarea firmei din punct de vedere ISO 9001. Obținerea unei astfel de certificări nu este o condiție esențială pentru a putea activa în mediul de afaceri românesc însă este o recomandare în cazul în care dorești construirea unui brand care la un moment dat să aducă independența financiară mult dorită și visată.

Concluziii

Certificarea ISO 9001 este o certificare care deși nu este obligatorie trebuie să fie implementată de către orice antreprenor pentur că ajută la crearea și consolidarea unui brand cunoscut cât mai bine.

Pentru a afla detalii și mai importante decât informațiile de bază prezentate în cadrul acestui articol vezi detalii despre ISO 9001 aici. După ce le vei citi cu siguranță că primul lucru pe care îl vei face este să iei legătura cu o firmă care oferă serviciul de certificare ISO.

Cu toate că există multe astfel de firme recomand apelarea la serviciile oferite de către certificareiso.ro pentru că este organismul recunoscut la nivel național ca fiind organismul care este acreditat și care oferă certificarea dorită în cel mai scurt timp posibil.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close