Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Volatilitatea în jocurile de păcănele: Ce slot ți se potrivește

Volatilitatea în jocurile de păcănele: Ce slot ți se potrivește

Cea mai mare parte a pasionaților de gambling preferă sloturile pentru a se distra în timpul liber. În ultimii ani, acest segment a cunoscut o dezvoltare accelerată, în măsura în care providerii au implementat inovațiile în jocurile produse, care sunt din ce în ce mai complexe din punct de vedere grafic.

Volatilitatea în jocurile de păcănele: Ce slot ți se potrivește
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2022   •   13:18

Astfel, avem păcănele cu diverse tematici, cu grafică simplă sau cu animații, cu 5 sau cu 243 de linii de linii de plată, cu funcții speciale, cu mai multe tipuri de Wild sau fără un astfel de simbol ș.a. Probabil că și tu ai jocurile tale favorite în funcție de aceste elemente, fiecare detaliu contribuind la experiența de joc pe care ți-o dorești.

Mai sunt însă, și alte criterii care pot influența preferințele unui jucător. Este vorba despre caracteristicile tehnice ale păcănelelor, care sunt aceleași indiferent de grafică, sonor sau mecanism de câștig. Ne referim la Payout (căruia i se mai spune și Rată de Câștig, sau Return to Player) și la volatilitate.

Payout-ul este procentul din miză, la un rulaj de 1x, care se întoarce la jucători sub formă de câștig. Potrivit informațiilor existente, rata de câștig medie în cazul aparatelor din agențiile și cazinourile terestre este de 80%, în timp ce RTP-ul mediu al sloturilor online este de 95%.

Volatilitatea poate fi de trei feluri

Volatilitatea (sau variația) este, poate, cel mai important indicator pentru un joc, în ceea ce privește câștigurile. Mai precis, acest termen desemnează frecvența cu care sunt acordate câștigurile. Volatilitatea poate fi de trei feluri: ridicată, scăzută sau medie. Ea este setată de producător pentru fiecare slot în parte și, de obicei, este fixă. Există, însă, și sloturi licențiate care permit modificarea ei de către clientul cazinoului online.

Volatilitate mare la sloturi înseamnă câștiguri mai rare și mai mici ca importanță în jocul de bază. În mod obișnuit, aceste sloturi au funcții speciale care se declanșează cu frecvență redusă, dar atunci când se declanșează aduce venituri „frumoase”. Păcănelele cu volatilitate ridicată sunt potrivite pentru jucătorii care dispun de un buget mai mare, care își permit să aștepte mai mult „învârtirea norocoasă”, ce poate veni după o serie lungă de rotiri necâștigătoare. Aceste sloturi sunt accesate mai ales de cei care vor să câștige bani din acest hobby.

Pe de altă parte, sloturile cu volatilitate redusă sunt acele jocuri în care rotirile câștigătoare sunt mai mari, însă câștigurile nu sunt importante. Așa cum se spune, sunt câștiguri care „să te țină în viață”, la care te poți distra mai mult timp cu un buget mic. Păcănelele de acest tip sunt potrivite pentru tine dacă accesezi cazinourile online strict pentru divertisment, fără să te gândești că vei câștiga mai mult decât investești. Asta nu înseamnă că este imposibil să pui mâna pe jackpot, marele premiu care poate fi declanșat de orice valoare a mizei.

Totul este calculat pe termen lung

Trebuie să ții cont de faptul că atât volatilitatea, cât și Payout-ul sunt calculate pe termen lung, pentru cicluri de milioane sau poate chiar de zeci de milioane de rotiri. Indiferent de nivelurilor celor doi indicatori, îți recomandăm să ajustezi valoarea mizei la bankroll. Dacă ai la dispoziție un buget de 20 de lei, nu ar trebui că joci mize cu valoarea de 1 leu, pentru că riști să rămâi fără bani chiar dacă joci la un slot cu volatilitate redusă. Această volatilitate nu înseamnă că vei avea câștig din două în două învârtiri.

Nu este obligatoriu ca volatilitatea unui slot să fie la vedere, dar, de obicei, este afișată fie pe pagina principală a jocului, fie în secțiunea info. Reprezentarea grafică este sub forma a cinci stele. Cu cât sunt colorate mai multe stele, cu atât nivelul variației este mai ridicat. În cazul în care nu există informații în acest sens, îți poți da seama foarte ușor de tipul slotului jucând varianta demo sau jucând câteva rotiri pe miză minimă. Recomandarea noastră este să joci doar pentru distracție, chiar și păcănele cu volatilitate ridicată.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close