Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vrei să profiți de criză? Află ce tipuri de business poți să pornești în pandemie!

Vrei să profiți de criză? Află ce tipuri de business poți să pornești în pandemie!

Din cauza pandemiei izbucnite anul acesta, economia și mai toate industriile vor cunoaște mari schimbări din multe puncte de vedere. Anumite activități vor fi favorizate, iar modul de lucru din diverse domenii se va muta în mediul online. 

Vrei să profiți de criză? Află ce tipuri de business poți să pornești în pandemie!
14 Iul 2020   •   10:02

De aceea, e bine să profiți din timp de aceste trenduri, pentru a putea evolua rapid în lunile ce urmează. În articolul de mai jos, vei găsi câteva sugestii referitoare la proiecte sau joburi ce vor avea succes în viitor. 

Descoperă câteva idei de afaceri pe care le poți dezvolta în timpul pandemiei!

1. Cursuri online

Lecțiile virtuale sunt deja la modă de ceva vreme, iar măsurile de distanțare vor transforma această modalitate de predare într-una dominantă. Dacă ai înclinații artistice, poți oferi cursuri de muzică, de ilustrație sau de pictură. În cazul în care cunoști foarte bine o limbă străină, îndrăznește să-i ajuți pe alții în demersul lor de învățare. 

Din fericire, o astfel de ocupație nu necesită resurse costisitoare. Este suficient să ai un calculator cu cameră video și o conexiune bună la Internet. Pentru a găsi clienți, te poți folosi de site-uri de specialitate, de social media sau chiar de cunoscuții tăi, care te pot recomanda. 

2. Canal de gătit

Obiceiurile culinare ale oamenilor s-au schimbat în timpul izolării, deoarece mulți dintre ei au început să gătească acasă. Și, deși există o mulțime pagini de rețete pe Internet, majoritatea persoanelor recunosc că au nevoie de tutoriale video pentru a putea urma pașii de preparare. În plus, mâncărurile simple, tradiționale sunt la mare căutare, în detrimentul celor care implică ingrediente exotice sau tehnici prea complicate. 

Pentru a lansa un canal culinar, ai nevoie de echipament foto-video și de ustensile de bucătărie. Dat fiind că, în ziua de astăzi, majoritatea aparatelor oferă imagini de calitate bună, investiția inițială nu va fi extrem de mare. În plus, poți face un împrumut rapid la o instituție financiară nebancară, pentru a-ți pune pe picioare proiectul și pentru a primi sponsorizări de la companiile din industrie. 

3. Consultanță online

Dat fiind că, într-o perioadă dificilă, apar obstacole de diverse feluri, serviciile de consultanță vor fi căutate tot mai des. Oamenii și business-urile lor au nevoie de expertiză în diverse domenii, pentru a se recalibra și pentru a găsi soluții inovative. 

Așadar, pentru cei cu educație financiară, de exemplu, perioada actuală reprezintă o bună oportunitate pentru a se face cunoscuți și pentru a câștiga cât mai mulți clienți. Dacă poți oferi aceste servicii într-un format virtual de calitate, vei fi cu atât mai apreciat.

4. Aplicație online pentru mici retaileri

Dat fiind că tot mai mulți producători se vor reorienta spre magazinele online, o aplicație de mobil care să le ofere ocazia să-și pună bunurile la vânzare îți poate aduce succes pe plan financiar. Dacă ai cunoștințe de programare, utilizează-le în acest scop și, astfel, vei ajuta și la redresarea economiei.

5. Servicii de web design

Din aceleași considerente menționate mai sus, site-urile magazinelor online vor fi din în ce mai des folosite în marketing și tot mai mulți antreprenori vor renunța la spațiile fizice de vânzare. 

Poți veni în întâmpinarea lor prin crearea de pagini web. În acest caz, ai avantajul că nu trebuie să începi munca de la 0, deoarece există deja platforme și template-uri pe care le poți folosi pentru a economisi timp.

Înainte de a te lansa în oricare dintre aceste domenii, este recomandat să te documentezi de pe site-ul ANAF și să afli care sunt obligațiile fiscale pe care trebuie să le îndeplinești și, de asemenea, să te informezi despre cum poți să reduci costurile într-o afacere.

Sursa foto: shutterstock.com

×
Subiecte în articol: criza
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close