Antena 3 CNN Economic Curajoşii ţării: Peste 40.000 de români şi-au început un business în perioada pandemiei

Curajoşii ţării: Peste 40.000 de români şi-au început un business în perioada pandemiei

Deşi pandemia a afectat majoritatea afacerilor de pe piaţă, au existat destui români curajoşi care şi-au deschis firme şi au început să lucreze pe cont propriu în perioada martie-august 2020. Peste 40.000 de români şi-au luat soarta în propriile mâni, conform datelor Registrului Comerţului.  

Curajoşii ţării: Peste 40.000 de români şi-au început un business în perioada pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    30 Sep 2020   •   12:50

Unii s-au reinventat, obligaţi de faptul că şi-au pierdut locul de muncă, alţii şi-au urmat visul antreprenorial pe care criza nu l-a diminuat cu nimic. Alţii au ştiut - pur şi simplu - să vadă o oportunitate de afaceri în pandemia însăşi…

După domenii de activitate, cei mai multe firme înființate în pandemie au fost în zona comerțului – 12.720, urmat la mare distanță de zona construcțiilor (6396) și cea a transportului și depozitării (5111), scrie Hotnews. Activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice au dat 4254 de noi firme, iar zona Informaţiei şi comunicării alte 3069.

Îmbucurător este faptul că aria Hotelurilor şi restaurantelor a continuat să se dezvolte în ciuda faptului că 2020 a fost cel mai prost an posibil pentru asta: 226 de români s-au riscat în această zonă şi, poate, au şi câştigat.

1022 de noi firme s-au axat pe Sănătate şi Asistenţă socială, fapt salutar în pandemie şi nu numai. La fel de salutare şi cele 914 iniţiative private în domeniul învăţământului.   

Cei mai mulţi noi antreprenori - în Bucureşti

Cei mai mulţi noi antreprenori provin majoritar din București, urmat de Ilfov, Cluj, Timiș și Constanța. Judeţele Mehedinți, Sălaj, Harghita, Ialomița și Covasna au dat însă cel mai mic număr de noi afaceri.

Chiar dacă potrivit INS, 40% dintre firmele nou înfiinţate dispar după un an, tot mai rămân 60% care pot reuşi să îşi ducă visul – şi economia românească -  mai departe.

×
Subiecte în articol: afaceri pandemie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close