Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc: România se află în graficul creşterii economice prognozate de 1,5% pentru 2011

Emil Boc: România se află în graficul creşterii economice prognozate de 1,5% pentru 2011

Emil Boc: România se află în graficul creşterii economice prognozate de 1,5% pentru 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    17 Aug 2011   •   18:41

Primul ministru Emil Boc a anunţat, miercuri, că România se află în continuare în graficul creşteri economice prognozate de 1,5% pentru 2011, deşi în trimestrul al doilea a fost înregistrată o creştere de numai 0,2%.

"România a reuşit să aibă trei trimestre consecutive de creştere economică şi a confirmat lucrurile pe care le-am spus şi le aşteptam, chiar dacă creşterea în trimestrul doi este de numai 0,2%. (...) România este în graficul creşterii economice prognozate de 1,5% pentru 2011" a declarat premierul, făcând referire la cifrele anunţate de Institutul Naţional de Statistică.

Emil Boc a explicat că factorii externi şi-au pus amprenta pe creşterea economică înregistrată de România în trimestrul II.

"Precauţie, moderaţie şi echilibru" sunt cuvintele de ordine pentru România, Emil Boc subliniind încă o dată că politicienii nu au voie să cadă pradă tentaţiilor populiste.

Argumentând că trimestrul III este cel mai important trimestru în ceea ce priveşte creşterea economică, Emil Boc a anunţat că Guvernul a luat decizia de a prioritiza investiţiile în toate ministerele.

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close