Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Facturile se reduc de la 1 februrie. Ministrul Energiei: "Scade plafonul indiferent de consum"

Facturile se reduc de la 1 februrie. Ministrul Energiei: "Scade plafonul indiferent de consum"

Facturile se reduc de la 1 februrie. Niciun consumator casnic nu va plăti mai mult de 0,80 bani pe kilowatt oră - energie electrică și 0,31 bani pentru kwh la gaze naturale, indiferent de consum.

Facturile se reduc de la 1 februrie. Ministrul Energiei: "Scade plafonul indiferent de consum"
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    25 Ian 2022   •   18:16

Pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 de kilowați-oră- energia electrică, sau 300 metri cubi cu gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru kw oră la energie electrică și circa 0,22 bani pentru gaze naturale, cu toate taxele incluse, a anunţat ministrul Energiei, marţi, într-o conferinţă de presă.

Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri și industria alimentară vom plafona prețurile la un leu pe kilowatt-oră, TVA inclus, pentru energie electrică și 0,37 bani kilowatt-oră la gaze naturale.

"Am dat posibilitatea Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului să facă verificările şi să poată aplica amenzi de până la 200.000 de lei pentru încălcarea prevederilor acestei legi, practic pentru neaplicarea plafoanelor şi a compensărilor din lege", a spus ministrul Energiei.

Măsurile se vor aplica de la 1 februarie până la 31 martie.

×
Subiecte în articol: facturi plafonare energie gaze Virgil Popescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close