Antena 3 CNN Economic Peste 2,4 milioane de români primesc mai mulţi bani în iunie 2023. Data la care se încarcă voucherele de alimente. Anunţul făcut de Marcel Boloş

Peste 2,4 milioane de români primesc mai mulţi bani în iunie 2023. Data la care se încarcă voucherele de alimente. Anunţul făcut de Marcel Boloş

O veste bună pentru românii care primesc vouchere de alimente. În iunie, tichetele sociale se încarcă cu o nouă tranşă de bani.

Peste 2,4 milioane de români primesc mai mulţi bani în iunie 2023. Data la care se încarcă voucherele de alimente. Anunţul făcut de Marcel Boloş
Sursa foto: Marcel Bolos/Facebook
de Georgiana Adam    |    02 Iun 2023   •   16:00

Programul "Sprijin pentru România" continuă, astfel că în iunie vor intra banii pe cardurile sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de beneficiar, dar se pot face și unele excepții.

Românii din categoriile vulnerabile primesc pe parcursul acestui an şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde. 

Voucherele de alimente vor fi distribuite în şase tranșe, o dată la doi luni.

Citeşte şiGreşeala care le poate bloca românilor voucherele de alimente. Boloş: "Există riscul de a retrage cardurile sociale"

Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu.

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

Potrivit Ministerului Investițiilor, ultima tranșă de bani pe voucherele de alimente a fost virată în contul beneficiarilor, între 10 și 13 aprilie, înainte de Paștele Ortodox.

Luna aceasta, banii vor intra de la 15 iunie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Cele mai multe dintre acestea își găsesc răspunsul în materialul de mai jos.

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat şi ultimele 50.000 de carduri unde eram restanţi, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.

Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie de 750 de lei

Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul "Sprijin pentru nou-născuți": pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern", a anunţat, vineri, ministrul Marcel Boloş.

Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din #banieuropeni. Cele mai multe dintre acestea își găsesc răspunsul în materialul de mai jos. ✅Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la ?? ????? ??? ????????? ??? ???????? ?? ??? ??̆??? ???̦? ??? ?,? ???????? ?? ??????????? ?????????. În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: ?? ?̂???̆???? ?̦? ???????? ??.??? ?? ??????? ???? ???? ???????̦?, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. ❗Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că ???? ?? ?? ???? ?????? ???????? ??̆ ??? ??? ???. ?Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani ????? ????̦?? ???????? ??????????? ?????? ???? ?? ?.??? ?? ???, așa că voi propune această măsură în Guvern.

Publicată de Marcel Boloș pe Vineri, 2 iunie 2023

Categoriile de români care primesc vouchere pentru alimente

În 2023, românii din categoriile vulnerabile vor primi din partea statului şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde. 

Iată care sunt persoanele care beneficiază de ajutorul din partea statului, anul acesta:

- Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

- Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

- Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

- Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023 . 

- De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410). 

Aproximativ 2,4 milioane de români sunt înscrişi în program şi primesc vouchere de alimente pentru mese calde.

×
Subiecte în articol: vouchere de alimente bani marcel bolos
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close