Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii ar putea primi 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice. Cum pot fi accesați banii

Românii ar putea primi 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice. Cum pot fi accesați banii

Potrivit unui nou program demarat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, românii care își montează panouri fotovoltaice pe case ar putea să beneficieze de un sprijin în valoare de 25.000 de lei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   18:58

Programul demarat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care românii ar putea primi sprijin financiar pentru montarea panourilor fotovoltaice, este încadrat în schema Repower EU din PNRR.

Ministrul Marcel Boloș a explicat, la Antena 3 CNN, că proiectul se află în dezbatere publică și urmează să fie discutat la nivelul Comisiei Europene.

"Capitolul investițiilor din Repower EU se află în dezbatere publică și urmează să fie negociat la nivelul Comisiei Europene.

Dacă acest mecanism va fi aprobat de Comisia Europeană, atunci proprietarii de case din România vor avea posibilitatea de a accesa fondurile și de a-și implementa în gospodărie aceste componente de energie verde", a spus Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

Citește și: "Va distruge capacitățile de hrană necontaminată!" | Reacția Moscovei, după ce Londra a anunțat că trimite obuze cu uraniu sărăcit în Ucraina

Subvenția va fi acordată sub forma unui voucher, după înscrierea online, fiind vorba despre un mecanism mai puțin birocratic.

"Sunt 300 de milioane de euro pe care noi intenționăm să-i operaționalizăm cu ajutorul fondurilor alocate din Repower EU.

Deocamdată, mecanismul de operaționalizare este în lucru, dar este important de reținut faptul că eligibilitatea va fi dată de calitatea de proprietar a locuinței, iar banii vor putea fi accesați doar sub forma unui voucher", a mai adăugat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

×
Subiecte în articol: panouri fotovoltaice marcel bolos
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close