Antena 3 CNN Economic Români ţepuiţi la telefon | Furnizorii de energie electrică îi sună să le vândă curent la preţ triplu

Români ţepuiţi la telefon | Furnizorii de energie electrică îi sună să le vândă curent la preţ triplu

Furnizorii de energie electrică pare că au găsit o găselniţă cu care să dea marea lovitură în acest final de an.

Români ţepuiţi la telefon | Furnizorii de energie electrică îi sună să le vândă curent la preţ triplu
Sursa foto: pexels
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2022   •   16:12

Mai exact, i-ar suna pe consumatori şi le propun preţuri de trei ori mai mari.

Un telespectator Antena 3 CNN spune că a fost sunat de un furnizor şi i-a propus preţul de 3 lei/kWh, dacă semnează acel contract.

Miza pare să fie aceea ca furnizorii să facă bani în această lună a cadourilor, pentru că de la 1 ianuarie 2023, nu vor mai putea să facă oferte mai mari de 1,3 lei/kWh, care va fi preţ maximal.

Citeşte şiS-a decis: Facturile la energie electrică vor fi calculate în funcţie de index, din 1 ianuarie 2023

Cum încearcă furnizorii să atragă clienţi 

- sună clienţii altor companii şi le fac oferte 

- exemplu: 3 lei kWh 

- miza: să facă bani 

- de la 1 ianuarie 2023, NU vor mai putea face oferte mai mari de 1,3 lei kWh

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituţie, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

"Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni", a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Unii români vor plăti pe un kWh mai mult ca firmele. Este vorba despre cei care vor avea un consum mai mare de 255 de kWh/lună.

×
Subiecte în articol: energie electrică factura energie
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close