Antena 3 CNN Economic Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru sute de mii de români

Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru sute de mii de români

Sute de mii de români vor primi salariile mai devreme în luna aprilie.

Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru sute de mii de români
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    30 Mar 2023   •   12:00

Este vorba despre profesori și alți angajați subordonați Ministerului Educației care vor primi banii pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor și obținut de Edupedu.ro. Și nu doar atât. Mai multe instituții au hotărât ca angajații să primească banii mai devreme în această lună.

Măsura a fost luată pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare, pe 14 aprilie.

Mai exact, este vorba de ordinul nr. 1.247 din 28 martie 2023, încă nepublicat în Monitorul Oficial (MO), ”pentru stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii martie 2023”.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Finanțelor, sunt vizați aproape 295 de mii de angajați. Mai exact, în ianuarie 2023, Ministerul Educației avea în subordine 294.930 de angajați.

Citește și: Când intră banii pe cardurile sociale. Marcel Boloș: ”O nouă tranșă pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari!”

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile, pe data de 14 a lunii.

Conform calendarului anului școlar 2022-2023, data de 11 aprilie este a cincea zi din vacanța de Paști. Paștele ortodox este, în acest an, pe 16 aprilie, iar elevii și profesorii se întorc la școală miercuri, pe 19 aprilie, în modulul 5, ultimul din acest an școlar.

Conform anexei ordinului, și Academia Română va face plata pe 11 aprilie pentru angajații instituției. Alte ministere vizate de ordin sunt Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar și instituțiile următoare: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Ele ar urma să facă plățile pe 12 aprilie.

×
Subiecte în articol: salariu
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close