Antena 3 CNN Economic Salariul pe care îl are o infirmieră şi o îngrijitoare în România, în 2023. Aproape toate spitalele din ţară, în grevă japonează

Salariul pe care îl are o infirmieră şi o îngrijitoare în România, în 2023. Aproape toate spitalele din ţară, în grevă japonează

Aproape toate spitalele din ţară şi din Capitală întră de astăzi în grevă japonează. Angajaţii vor purta banderole pe braţe în semn de solidaritate faţă de colegii lor.

Salariul pe care îl are o infirmieră şi o îngrijitoare în România, în 2023. Aproape toate spitalele din ţară, în grevă japonează
Sursa foto: Scott Olson/Getty Images
de Georgiana Adam    |    07 Iun 2023   •   10:29

Sindicaliştii le cer autorităţilor să se ţină de setul de promisiuni.

De pildă, Guvernul a promis că va aduce toate salariile celor din spitale şi din asistenţa socială la nivelul anului curent.

Infirmierele, îngrijitoarele şi brancardierii trăiesc acum cu aproximativ 2.400 lei pe lună.

Totodată, autorităţile au promis deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical.

Greva japoneză ar putea continua până pe 15 iunie, ulterior, dacă Guvernul nu-şi onorează promisiunile, va fi organizată o grevă de avertisment urmată de una generală, pe 1 iulie.

Şi poliţiştii ies în stradă, nemulţumiţi de amendamentele la legea pensiilor speciale care includ și creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani.

Polițiștii au anunțat că protestează astăzi și joi începând cu ora 11, în fața MAI și în fața Ministerului Muncii. Ei se plâng de legea salarizării și de legea pensiilor.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close