Antena 3 CNN Economic Trucul prin care românii pot reduce factura la gaz cu 25% | La ce temperatură trebuie setată centrala în fiecare noapte

Trucul prin care românii pot reduce factura la gaz cu 25% | La ce temperatură trebuie setată centrala în fiecare noapte

Un simplu truc poate face ca prețul facturii la gaz să scadă cu 25%. Este vorba despre temperatura setată pe perioada nopți la centrala termină.

Trucul prin care românii pot reduce factura la gaz cu 25% | La ce temperatură trebuie setată centrala în fiecare noapte
Sursa foto: Gettyimages | Sean Gallup / Staff
de Ioana Mircea    |    02 Oct 2022   •   21:35

După valul mare de scumpiri din ultima vreme atât la alimente, cât și la energie, românii încercă să găsească tot mai multe soluții pentru a putea reduce costurile.

Aceștia sunt inventivi și găsesc tot felul de metode pentru a face față viitoarelor cheltuieli la energie. Pături cu încălzire electrică sau lumânări și castroane de lut sunt doar câteva dintre trucurile care au ajuns virale pe internet.

Unul dintre trucurile simple care nu necesită costuri suplimentare și nici efort este setarea corespunzătoare a temperaturii în casele care au centrală proprie. 

Cei care au deja montată o centrală în locuință sau doresc să o facă, ar trebui să cunoască modul optim de funcționare a ei, pentru a putea reduce din consum.

Un lucru esențial în acest sens este montarea unui termostat. Dispozitivul te ajută să optimizezi consumul și să menții căldura în casă.

Specialiștii recomandă reglarea termostatului pe timp de zi, la o temperatură de maximum 22-23 de grade Celsius, iar în timpul nopții, valoarea nu trebuie să depășească 19 grade Celsius.

Aceste recomandări pot ajuta la economisirea a până la 25% din costurile de încălzire, potrivit playtech.ro.

×
Subiecte în articol: factură gaze centrala de apartament
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close