x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Un cunoscut om de afaceri, mogul al gazelor de șist, a murit într-un accident de mașină. Ce i se întâmplase cu o zi înainte

de 03 Mar 2016   •   13:57
Un cunoscut om de afaceri, mogul al gazelor de șist, a murit într-un accident de mașină. Ce i se întâmplase cu o zi înainte 8
Foto: : wikipedia.org / www.americanenergypartners.com
Aubrey McClendon, unul dintre mogulii gazelor de şist din Statele Unite, a murit într-un accident de maşină în Oklahoma City, la 56 de ani. Moartea lui vine la numai o zi după ce a fost acuzat de aranjarea licitaţiilor pentru contractele de petrol şi gaze naturale, scrie Bloomberg, potrivit zf.ro.

Un avocat carismatic şi neobosit al gazelor naturale, McClendon a înfiinţat acum 24 de ani firma Chesapeake şi a transformat-o în al doilea mare producător de gaze american, după gigantul ExxonMobil, scrie Financial Times.

Deşi nu a jucat niciun rol în dezvoltarea tehnologiilor forajului orizontal sau fracturării hidraulice, care au făcut posibilă extragerea gazelor şi a petrolului din roci sedimentare, McClendon a fost cel care le-a recunoscut potenţialul mai bine decât oricine.

El a avut un succes remarcabil şi în a convinge proprietarii de terenuri să permită companiei sale să foreze pe pământul lor. Printr-o "armată" de mii de agenţi, Chesapeake şi-a extins activităţile în majoritatea zonelor din Statele Unite cu zăcăminte bogate de hidrocarburi ascunse în şist.
sati