Antena 3 CNN Economic Veşti bune pentru fermierii români care au fost afectaţi de criza COVID

Veşti bune pentru fermierii români care au fost afectaţi de criza COVID

Mii de fermieri pot primi un ajutor de la stat de până la şapte mii de euro. Bugetul total este de 150 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. 

Veşti bune pentru fermierii români care au fost afectaţi de criza COVID
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    29 Sep 2020   •   16:00

Mii de agricultori și crescători de animale pot cere sprijin financiar pentru reducerea pierderilor provocate atât de secetă cât și de pandemia de COVID-19.

Sumele încasate se ridică până la 7000 de euro, iar bugetul total este de 150 milioane de euro, bani europeni.

Cine poate beneficia de acești bani

Ajutor de 7.000 de euro pentru fermieri

Cererile de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional aferente sectoarelor bovine, ovine, caprine, sectorulului legume-fructe și cartofi, însoțite de documentele generale și specifice, pot fi depuse la centrele județene/locale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului București sau transmise prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 284/23.09.2020, cererile de sprijin se depun la centrele județene/locale ale APIA începând cu data de 25 septembrie 2020, până la data de 23 octombrie 2020.

Alocarea financiară pentru această măsură este de 150 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: fermieri criza
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close