Antena 3 CNN Economic Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu au acces la Kaufland şi Lidl | Detaliul neştiut

Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu au acces la Kaufland şi Lidl | Detaliul neştiut

Vouchere alimente 2022. Din această lună, beneficiarii tichetelor sociale pot cumpăra alimente şi de la magazinele Kaufland şi Lidl, însă este vorba doar de cei care au anumite carduri.

Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu au acces la Kaufland şi Lidl | Detaliul neştiut
Sursa foto: freeimages.com
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2022   •   11:29

Plata cu voucherele pentru alimente din programul "Sprijin pentru România" se face din august şi în supermarketurile amintite, dar, în primă etapă, vor fi acceptate tichetele sociale emise de Sodexo și Up România.

Aşadar, beneficiarii voucherelor care au tichete sociale emise de Edenred nu pot cumpăra deocamdată alimente din cele două magazine.

"Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România", a informat Lidl.

"În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România", a anunţat şi Kaufland.

"Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer", a adăugat compania.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental "Sprijin pentru România".

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. 

Peste 2,5 milioane de persoane primesc vouchere sociale pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei. 

Vouchere alimente 2022, mecanism de distribuire

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuire și distribuirea prin intermediul CN Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor.

Voucherele pentru alimente se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Tichetele sociale vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

"Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale | Nu se dă rest

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate - cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Românii pot pierde tichetele sociale | Anunţul făcut de Ministerul Investițiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Vouchere alimente 2022. Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele sociale

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

Listă magazine SODEXO

Listă magazine UP ROMANIA

Listă magazine EDENRED

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close